Ordu Mavi Bayrağına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Ordu Mavi Bayrağına Kavuştu

Ordu Mavi Bayrağına Kavuştu

TÜRÇEV Koordinasyonunda yürütülen uluslararası Mavi Bayrak programının 2014 yılı kapsamında Ordu'nun 'Akyazı Sahil Plajı' Mavi Bayrak almaya hak kazandı.

30.08.2014 14:58  Güncelleme: 16:04

Türkiye Çevre Eğitimi Vakfı (TÜRÇEV) Koordinasyonunda yürütülen uluslararası Mavi Bayrak programının 2014 yılı kapsamında Ordu'nun 'Akyazı Sahil Plajı' Mavi Bayrak almaya hak kazandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Akyazı Sahil Plajı'na "Mavi Bayrak" takma töreni, Akyazı Sahil Plajı'nda gerçekleşti. Düzenlen bayrak asma törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altıordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye'de 397 plaj ve 22 marina Mavi Bayrak almaya hak kazanırken, bu plajlar içerisinde "Akyazı Sahil Plajı" da yer aldı. "2014 yılı Mavi Bayrak Ödülü" ne sahip plajların belirlenmesi sürecinde, Ulusal ve Uluslararası jürinin değerlendirmesiyle, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusu uygun bulunarak ödülü almaya hak kazandı. Mavi Bayrak almaya hak kazan Akyazı Sahil Plajı'nda, duş, WC, soyunma kabinleri, ilkyardım ve cankurtaran malzemeleri, mavi bayrak panosu, bayrak direği ve gözetleme kulesi yer alıyor.

"MAVİ BAYRAK DENİLDİĞİNDE AKLA ORDU GELECEK"

Mavi Bayrak takma töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Karadeniz Bölgesi'nde mavi bayrağın ilk kez Ordu'da takıldığını söyledi. Ordu'nun çok uzun bir sahil şeridine sahip olduğunu belirten Yılmaz, "Türkiye'de uzun sahil şeritlerinden bir tanesine sahip olan ilimizde bu aşamaya kadar Mavi Bayrakla ilgili teşebbüsler yapılmış olmasına rağmen kriterlerin tam yerine getirilememesinden dolayı bu bayrağı Ordu resmi olarak alamamıştı. Biz Büyükşehir olarak plaj mevkisinde bulunan önemli eksiklikleri giderdik ve mavi bayrağı almaya hak kazandık" dedi.

Akyazı Plajı'nın temizliğine önemli oranda çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, "Denizimizden 15 günde bir numune alınıyor. Plajımızın temizliği bizim için çok önemli. Akyazı'da güvenliği arttırdık, geçtiğimiz yıllara göre boğulma vakaları iyice azalmış durumda. Google 'mavi bayrak' denildiğinde ilk tıklanan illerden bir tanesi Ordu olacaktır" diye konuştu.

"MAVİ BAYRAK ORDU'NUN ZAFERİ"

Mavi bayrak sürecinin zorlu olduğunu vurgulayan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Karadeniz Bölgesi'nde ilkkez Ordu'nun bu bayrağa sahip olmasının şeref verdiği söyledi. Mavi bayrağın Orduya verilmesine yönelik konuşan Balkanlıoğlu, "Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı, ancak mavi bayrak ise Ordu'nun zaferi diyebiliriz. İnsanlar internete mavi bayrak diye yazdıklarında ordu gözükecek bu ordunun tanımı için trilyonlarca lira para harcasanız ulaşamayacağınız bir kazanımdır" ifadelerini kullandı.

Mavi bayrağın sıkı denetimlerden geçtiğine değinen Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Mavi bayrağı asmak zor, onu gönderde tutmak dahada zor. Kriterler kaybedilirse bayrakta kaybediliyor. Bu nedenle gerek Büyükşehir Belediyemizin gerekse Ordu halkının çok özen göstermesi lazım. Mavi bayrağa sahip çıkmamız lazım. Bu güzellikler Avrupa'da bile yok değerini bilmek gerekir" diyerek mavi bayrağın korunmasını istedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ordu Mavi Bayrağına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement