Org. Özel Hükümet'e Brifing Verecek - Son Dakika
Güncel

Org. Özel Hükümet'e Brifing Verecek

Org. Özel Hükümet\'e Brifing Verecek

Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in salı günü Bakanlar Kurulu'na brifing vereceğini söyledi.

28.09.2014 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin IŞİD'e karşı ABD öncülüğündeki koalisyona hangi şekilde katılacağının belirlendiği şu günlerde hükümet, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başındaki isimden brifing alacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in de salı günü yapılacak Bakanlar Kurulu'na katılarak bir brifing vereceğini açıkladı. Samsun'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, 2 Ekim'de görüşülecek iki farklı tezkereyle ilgili çalışmaların da tamamlandığını söyledi, "Muhtemelen yarın (pazartesi) Meclis'e göndereceğiz" dedi. Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in de salı günü yapılacak Bakanlar Kurulu'na katılarak bir brifing vereceğini açıkladı.

"Şartlar her hafta gözden geçiriliyor"

Davutoğlu, her hafta güvenlik şartlarının gözden geçirdiğini söyledi. Üç konunun önemine vurgu yaptı. "Birincisi sınır güvenliği, ikincisi mültecilerle ilgili durum, üçüncüsü Irak ve Suriye'deki iç siyaset" dedi. Bu iki ülkenin siyasi yapılarında iyileşme olmazsa Türkiye'nin sınır güvenliğinin sağlanmasının mümkün olmayacağını belirtti.

Tezkereden sonra Cumhurbaşkanı ile değerlendirme

Davutoğlu, tezkerelerin süresinin zaten ekim ayında biteceğini belirtti ancak son gelişmelerle ilgili bazı ekler yapıldığını belirtti. Değişik senaryolarla ilgili çalışmalar yapıldığını söyledi. "2 Ekim'de tezkerin görüşülmesinin ardından cumhurbaşkanımızla hemen bir değerlendirme yapacağız. O arada güvenlik birimlerimizle icap ettikçe biraraya gelebiliriz" dedi.

Suriye rejimine tepki

Başbakan Davutoğlu, Suriye hava kuvvetlerinin Bayırbucak Türkmen bölgelerini tekrar bombaladığı haberlerinin kendilerine ulaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu konuda uluslararası toplumu bir kez daha uyarıyoruz. IŞİD'e karşı yürütülen mücadele dolayısıyla rejimin kendisini meşru gösterip, özellikle Türkmen bölgelerine, Bayırbucak bölgesine yaptığı bombardıman bir kez daha bizim uçuşa yasak bölge talebimizin haklı olduğunu göstermektedir. Rejim bu yolla eğer IŞİD'e karşı mücadele ediyorum düşüncesiyle veya meşruiyet arayışıyla Türkmen bölgeler veya Halep'in civarında Türkmen, Kürt, Arap nüfusun ortak yaşadığı bölgelere yönelik bu tavrı sürdürürse bunun da uluslararası toplumca bir karşılığı olmasını beklemek bizim hakkımız. Suriye'de IŞİD örgütü de rejim de aynı ölçüde Suriye halkı için tehlike barındıran unsurlardır ve aslında rejimin ve IŞİD'in işbirliği bu ılımlı muhalif unsurların zayıflamasına yol açtığı için bugün böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu konuda da gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz."

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Org. Özel Hükümet'e Brifing Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement