Organ Naklinde Aileleri ve Hastaları Duygulandıran Buluşma - Son Dakika
Güncel

Organ Naklinde Aileleri ve Hastaları Duygulandıran Buluşma

Organ Naklinde Aileleri ve Hastaları Duygulandıran Buluşma

Manisa'da, kaybettiği yakınlarının organlarını bağışlayan aileler ile nakil sonrası sağlığına kavuşan hastalar buluştu.

03.11.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da, kaybettiği yakınlarının organlarını bağışlayan aileler ile nakil sonrası sağlığına kavuşan hastalar buluştu. Duygulu anların yaşandığı programa, kaybettiği oğlunun organlarını bağışlayan Saliha Vardarlı'nın yakarışı damga vurdu. Konuşması sırasında fenalaşan Vardarlı, "Sadece oğlumun gözleri ile kalbini istiyorum. Gözleri buğulu buğulu bakardı. Sadece o gözleri bir kez daha görmek istiyorum" dedi.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, organ bağışına dikkat çekmek için yakınlarını kaybedip organlarını bağışlayan aileler ile nakil sonrası sağlığına kavuşan hastaları bir araya getirdi. Manisa Öğretmen Evi'nde düzenlenen yemeğe; Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz, Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay katıldı. Yemekte konuşan Sağlık İl Müdürü Dr. Ziya Tay, yakınlarının organlarını bağışlayan ailelere teşekkür etti. Manisa'da 2015 yılında 15 beyin ölümünden dördünün organlarının bağışlandığını kaydeden Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan da daha çok duyarlılık gösterilmesi gerektiğini söyledi.

NAKİLLERİN KİMLERE YAPILDIĞINI BİLMEK İSTİYORLAR

Programda Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı da organ bağışı formunu doldurarak, bağışçı oldu. Ardından yakınlarını kaybedip organlarını bağışlayan aileler duygularını anlattı. Sağlık Bakanlığı'na seslenen bağışçı aileler, yakınlarının organlarının kimlere nakil yapıldığını öğrenmek istediklerini ve bunun için düzenleme yapılmasını istedi. Duygulu anların yaşandığı programda aileler gözyaşlarını tutamadı.

'GÖZLERİNE BUĞULU BUĞULU BAKAYIM'

Ağlayanlardan, nişanlı olan ve askere gitmeye hazırlanan oğlu 20 yaşındaki Ahmet Selçuk Vardarlı'yı 17 Kasım 2014'te trafik kazasında kaybeden Saliha Vardarlı'nın yakarışı, programa damga vurdu. Anne Saliha Vardarlı, "Onu kaybetmenin acısıyla yaşarken organ bağışında bulunmamı istediler. Benim için çok zordu. O benim bir tanemdi. İstemedim. Ama sonra benim oğlum öldü başka canlar kurtulsun dedim. Organ bağışında bulundum. Ciğerim çok yanıyordu ama 10 kişiye umut olmuş. Organlarını alan ailelerin üçüyle tanıştım. Onları o kadar çok seviyorum ki. Onların yüzüne baktığımda Selçuk'um aklıma geliyor. Bir tek istediğim kalbiyle gözü. Yavrumun gözü güzeldi, annesine buğulu buğulu bakardı. Para pul hiçbir şey istemem. Yeter ki bana adresini söylesinler. Gözlerine buğulu buğulu bakayım. Valime, müdürüme yalvarıyorum, ne olur gözüyle kalbini bulun" dedi. Oğlunun acısına dayanamayan Vardarlı, konuşması sırasında fenalaşıp bayıldı. Anne Saliha Vardarlı'ya Sağlık Müdürü ve yetkililer müdahale etti. Sağlık Müdürü Metin Kaplan, anne Saliha Vardarlı'yı sakinleştirdi. Kaplan, oğlunun gözleri ile kalbinin kimde olduğunu öğrenmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

KENDİ GİTMEDEN KALBİ GİTTİ ANKARA'YA

Anne Saliha Vardarlı, oğlunun kalbinin Ankara'ya gittiğini anlatıp, "17 gün sonra askere gidecekti. Kendi gitmeden kalbi gitti Ankara'ya. Ankara Mamak'a askerliği çıkmıştı. O benim yetimimdi" diyerek ağladı. Konuşmasına devam etmek isteyen Vardarlı, herkesi organ bağışına davet edip şöyle konuştu:

"Organ bağışı yapın, çok iyi bir şey. Benim çocuğum 10 kişiye umut oldu. O kadar güzel yerlere gitmiş ki. Ne mutlu bana. Benim yavrum öldü ama 10 kişiyi kurtardı. Onları da evladım olarak, oğlumun bir parçasını taşıyorlar. Gururluyum çok mutluyum. Ben kendim de bağış yaptım. Lütfen organ bağışı yapalım, bir can da biz kurtaralım."

OĞLUNUN BÖBREĞİNİ ALAN KİŞİYİ BULDU

Anne Saliha Vardarlı oğlunun böbreğini alan kişiyi de bulup, programa getirdi. İzmir'de yaşayan Adnan Mecit'i oğlu gibi gördüğünü anlatan Vardarlı, tek isteğinin gözü ile kalbini alan kişilerle tanışmak olduğunu ifade etti. Böbrek nakli ile sağlığına kavuşan Adnan Mecit, fenalaşan Saliha Vardarlı'yı öperek sakinleştirdi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Organ Naklinde Aileleri ve Hastaları Duygulandıran Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement