Organlarıyla 4 Hastaya Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Organlarıyla 4 Hastaya Umut Oldu

Organlarıyla 4 Hastaya Umut Oldu

Isparta'da beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren 43 yaşındaki Ümit Karasakal'ın kalbi, karaciğeri ve böbrekleri nakil bekleyen 4 hastaya umut oldu.

14.11.2015 00:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren 43 yaşındaki Ümit Karasakal'ın kalbi, karaciğeri ve böbrekleri nakil bekleyen 4 hastaya umut oldu.

Beyin kanaması sonucu 2 gün önce Isparta Devlet Hastanesi Nöroloji Servisi'nde yoğun bakıma alınan Ümit Karasakal müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi. Ailesinin organ bağışı kararı almasıyla harekete geçen hastane ekibinin operasyonuyla alınan Karasakal'ın kalbi Ankara Başkent Üniversitesi'ne, karaciğer ve böbreğinin biri Antalya Akdeniz Üniversitesi'ne, diğer böbreği de Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde uygun hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

TÜRKİYE'NİN DÖRT YANINDA ÜMİT'İMİZ YAŞAYACAK

Ağabeyinin organlarını bağışlama kararı alan Barış Karasakal, "İçimiz acıyor, ancak ağabeyimin organları diğer illerde organ bekleyen hastalara deva olacak. Ağabeyim de benim yerimde olsa aynı şeyi yapardı. Ben bunu gururla söylüyorum. Kimin başına ne geleceğini Allah bilir. Hastanelerde, yoğun bakımların önünde, acillerin önünde o kadar çok dua ile bekleyen hasta var ki tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Lütfen onlar da ellerinden ne geliyorsa yapsın. Ağabeyimi kaybettim, içim yanıyor ancak Türkiye'nin dört bir yanında bizim Ümit'imiz yaşayacak. Ümit'imiz bize bakacak. Ben buna inanıyorum" dedi.

AĞABEYİM ONLARDAN BİZE BAKACAK

Organların nakil edildiği hastalarla görüşmek istediğini kaydeden Barış Karasakal, "Çünkü ağabeyim bir şekilde onlardan bize bakacak. Nakil olan arkadaşlarla anneleriyle babalarıyla tek tek görüşmek isterim. Onlar da isterse eğer. Hepsini kalbimize basarız. Ağabeyim onlardan bir şekilde bize bakacak. Verdiğim karardan hiçbir şekilde pişman değilim bilakis çok mutluyum" diye konuştu.

AİLE BÜYÜK HASSASİYET GÖSTERDİ

Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Op. Dr. Zafer Dirik de ailenin organ bağışı konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiğini söyledi. Op. Dr. Dirik, şöyle dedi: "Hastamız 11 Kasım'da beyin kanaması nedeniyle Nöroloji yoğun bakımında takibe alındı. Hastamızın dün itibariyle yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Ailesiyle yaptığımız görüşmelerde büyük bir hassasiyet göstererek organlarını bağışlama kararı aldı. Bağışlarından dolayı, gösterdikleri hassasiyetten dolayı aileye teşekkür ediyor, genç yaşta kaybettiğimiz hastaya Allah'tan rahmet diliyoruz." - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Organlarıyla 4 Hastaya Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement