Organlarıyla 6 Kişiye Hayat Verdi - Son Dakika
Yaşam

Organlarıyla 6 Kişiye Hayat Verdi

Organlarıyla 6 Kişiye Hayat Verdi

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde tadilat yaptığı çatıdan düşerek kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşındaki Ramazan Birol’un organları 6 kişiye umut oldu.

24.01.2014 11:09

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde tadilat yaptığı çatıdan düşerek kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşındaki Ramazan Birol'un organları 6 kişiye umut oldu.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde 18 Ocak günü çatıdan düşerek yaralanan Ramazan Birol (46), Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ameliyat sonrasında genel yoğun bakım servisine alınan Birol, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Beyin ölümü gerçekleşen Birol'ın eşi ve kızı organlarını bağışlama kararı aldı.

Yapılan görüşmelerinden sonra Ramazan Birol'un kalbi İzmir Ege Üniversitesi'nde, karaciğeri Çapa Tıp Fakültesi'nde, bir böbreği Bursa Acıbadem Hastanesi'nde, diğer böbreği ve korneaları da Bursa Uludağ Üniversitesi'nde bekleyen hastaya nakledilmek üzere alındı.

Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarından Feza Ekis, "Kendim ve kurumum adına bu bağışı yapan aileye çok teşekkür ediyorum. Hastanın acil bu organa ihtiyacı vardı, gerçekten çok önemliydi. Onun için o aileye minnettarız" dedi.

Çanakkale Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü ise, "6 gün önce inşaattan düşen Ramazan Birol iki kere beyin ameliyatı olmasına rağmen maalesef kurtarılamadı. Dün beyin ölümü gerçekleşti. Eşi ve kızı çok büyük bir duyarlılıkla organlarını bağışlamak istediler Ramazan Birol sayesinde 6 kişi sağlığına kavuşacak" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Organlarıyla 6 Kişiye Hayat Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement