Orhangazi'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Orhangazi'den Kısa Kısa

AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı Kaya: "Tüm milletimizi yasa boğan bu üzücü olayın (Soma'daki maden faciası) siyasete malzeme edilmesini çok çirkin buluyor ve şiddetle kınıyoruz"

19.05.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı Mustafa Kaya, "Tüm milletimizi yasa boğan bu üzücü olayın siyasete malzeme edilmesini çok çirkin buluyor ve şiddetle kınıyoruz" dedi.

Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma'da meydana gelen ve büyük acı veren olayla ilgili açıklama yapma gereği duyan bazı siyasetçilerin, gazetelerde boy göstermek adına böyle bir yola başvurduklarını öne sürdü.

Taziye yapma gereği duymayan bu anlayışın tam aksine milleti sokağa dökmek adına var güçleriyle çalıştıklarını savunan Kaya, muhalefetin daha yapıcı ve sorumluluk bilinci içerisinde siyaset yapmasını arzu ettiklerini belirtti.

İş güvenliği hususunda AK Parti'nin çıkarmış olduğu İş Güvenliği Yasası'nın önemli bir kanun olduğunu ifade eden Kaya, "Bu üzücü olayda sorumluluğu bulunanlar mutlaka adalet önünde hesap verecektir. Tüm milletimizi yasa boğan bu üzücü olayın siyasete malzeme edilmesini çok çirkin buluyor ve şiddetle kınıyoruz" dedi.

-Nadır Tesisleri

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, ilçedeki Nadır Tesisleri'ni bundan sonra belediyenin işleteceğini bildirdi.

Çağlayan, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ve meclis üyeleriyle Nadır Tesisleri'nde incelemelerde bulundu.

Tesislerin, Orhangazi Belediyesi tarafından işletileceğini belirten Çağlayan, işletmeci ile belediye arasında yapılan anlaşmayla söz konusu yerde, Orhangazi halkının en iyi şekilde faydalanabileceği şekilde düzenlemeler yapılacağını söyledi.

Sosyal tesis olarak halka hizmet verecek olan Nadır'da tenis, futbol, basketbol ve voleybol sahaları yapılacağını ifade eden Çağlayan, ibadethane olarak kullanılan alanlarda da düzenlemeler yapılacağını ifade ederek, "Nadır, Orhangazi için kıymetli bir yerdir. Burayı bölge halkının en rahat kullanabileceği şekilde düzenleyeceğiz. İçerisinde cemiyetler yapılabilen, spor aktiviteleri alanları olan, piknik alanları düzenlenmiş, doğal dokusunu koruyan modern ve kullanışlı bir alan yapacağız" dedi.

-Açık Hava Tiyatrosu'na 3 bin koltuk

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, ilçedeki Mehmet Turgut Ünlü Açık Hava Tiyatrosu'nun beton olan seyirci alanlarına 3 bin koltuk yaptırdıklarını bildirdi.

Çağlayan, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ile Mehmet Turgut Ünlü Açık Hava Tiyatrosu'nda incelemelerde bulundu.

Özellikle yaz aylarında birçok etkinliğin yapıldığı tiyatroda sahne ve seyirci alanlarında düzenlemelerin başladığını belirten Çağlayan, eskiden beton zeminlerde oturarak etkinlikleri seyretmek zorunda kalan Orhangazililer için açık hava tiyatrosunun tamamına koltuk yaptırdıklarını söyledi.

Protokol kısmı haricinde 3 bin koltuk yaptırıldığını aktaran Çağlayan, koltuk renkleri seçilirken kırmızı, beyaz ve mavinin tercih edildiğini ifade ederek, "Hem Türkiye renkleri hem de belediyenin kurumsal renkleri kullanıldı" dedi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orhangazi'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement