Orman Mühendisleri Sorunları, Çözüm Yolları ve İstihdam Olanakları Paneli - Son Dakika
Yerel

Orman Mühendisleri Sorunları, Çözüm Yolları ve İstihdam Olanakları Paneli

Orman Mühendisleri Sorunları, Çözüm Yolları ve İstihdam Olanakları Paneli

Orman Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen panelde, ormancılık hizmetlerinde çalışan mühendislerin sorunları, çözüm yolları ve istihdam olanakları konuşuldu.

16.02.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen panelde, ormancılık hizmetlerinde çalışan mühendislerin sorunları, çözüm yolları ve istihdam olanakları konuşuldu.

Fırat Üniversitesi Bahaeddin Öğel konferans salonunda Orman Mühendisleri Odası Elazığ Şubesi tarafından ormancılık hizmetlerinde çalışan mühendislerin sorunları, çözüm yolları ve istihdam olanakları hakkında panel gerçekleştirildi. Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli mühendisler, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldığı panelin açılış konuşmasını Orman Mühendisler Odası Elazığ Şube Başkanı Ahmet Turan İnan yaptı. Panelle ilgili bilgi veren Turan, "Orman fakültelerinden mezun mühendislerimiz için meslek kanunu, 2006 yılında 5531 sayılı Orman Mühendisliği,Oorman Endüstri Mühendisliği ve Ağaç İşleri Mühendisliği Kanunu ile gerçekleştirilmiştir. Bu kanun mesleğimiz açısından bir çığır açmıştır. Ancak 2006 yılından günümüze kadar geçen 9 yıl içerisinde kanunun bize kazandırdıkları ya da kazandırması gerekip gerekenlerin neler olduğunu irdelememiz gerekmektedir. Meslek kanundan direk etkilenen serbest mühendis meslektaşlarımızın sorunlarını dile getirmek, önerilerini dinlemek ve bu önerilerinde ilgili makamlarca dikkate alınarak çözümlerinin gerçekleştirmek üzere bu panel'i amaçlamış bulunmaktayız" dedi.

Türkiye'nin 780 bin kilometrekare yüz ölçümünün 220 bin metrekaresinin orman alanı olduğuna vurgu yapan İnan, "Bunun yüzde 26'sı orman alanına tekabül etmektedir. Ancak genel alanımızın yüzde 63'ü çok şiddetli ve şiddetli denilecek erozyona maruz bir alan. Erozyon da hepimizin bildiği gibi yılda milyarlarca ton verimli toprağın akarsu, göl ve denizlere akması suretiyle topraklarımızın verimsizleşmesine neden olmaktadır. Toprak kaybı nedeniyle su tutma kapasitesinin azalması, yeraltı su kaynaklarının azalması, bununla birlikte yine barajlara akan topraklar neticesi barajlardaki elektrik üretiminin ömürlerinin kısa olmasını sebebiyet vermektedir. İşte bu ekonomik coğrafik ve sosyal olumsuzluklara neden olan erozyonun önlenmesinde esas odak noktası bizler ve siz meslektaşlarımızdır. Ülkemiz için hayati önem arz eden bu sorunu çözmek yine bizlere düşmektedir. Ancak bunu başarmak için kamuoyu oluşturmak gerekir ve siyasi iradeye kendimizi anlatmak gerekir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından DKMP Şube Müdürü Yaşar Selçuk, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Doç. Dr. Turgay Dindaroğlu, Prof. Dr. Ahmet Tutuş, orman mühendisleri Abdullah Doğan ve Nimet Ciniviz tarafından panelde sunumlar yapıldı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orman Mühendisleri Sorunları, Çözüm Yolları ve İstihdam Olanakları Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement