"Büyük Hedefi Olmayan Milletler, Destan Yazamaz" - Son Dakika
Güncel

"Büyük Hedefi Olmayan Milletler, Destan Yazamaz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Hedefi olmayan milletler, tarih sahnesinden silinir." dedi.

27.09.2014 16:05  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizim de büyük hedeflerimiz var. Büyük hedefi olmayan milletler, destan yazamaz. Hedefi olmayan milletler, tarih sahnesinden silinir" dedi.

Eroğlu, Battalgazi Belediyesinin Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda düzenlediği 5. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları adlı etkinliğe katıldı.

Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, barajlar, göletler, yollar ve havaalanlarının yapılabileceğini ancak esas olanın özellikle kültür faaliyetleri olduğunu belirtti. Eroğlu, "Önemli olan milletimize gelecek nesillere milli şuur verebilmektir. Mazisini çok iyi bilmeyen bir millet geleceğe imza atamaz. Dolayısıyla bizim de büyük hedeflerimiz var. Büyük hedefi olmayan milletler, destan yazamaz, hedefi olmayan milletler, tarih sahnesinden silinir. O yüzden kültürümüzle, kendi değerlerimizle inşallah, geleceğe atalarımızdan aldığımız kültür mirasını aktaracağız" diye konuştu.

Daha sonra Malatya Valisi Süleyman Kamçı'yı ziyaret eden Eroğlu, ziyaretin ardından valilikte basın toplantısı düzenledi.

Malatyaya 327 milyon liralık 12 tesis kazandıracaklarını belirten Eroğlu, bunların bugün temelini atacaklarını söyledi.

Hükümetin Malatya'ya çok büyük önem verdiğini kaydeden Eroğlu, "Daha önceki Başbakanımız, şu anda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bana talimat verdi. 'Malatya'ya ne gerekiyorsa bunları yap' diye. Geçen yıl sonuna kadar hükümetimizin bazı yatırımcı birimleri Malatya'ya 9 milyar liralık yatırım yaptı. Bunlar gerçekten önemli. Biz de geçen yıl 930 milyon lira yatırım yaptık. Bu yılki 327 milyon lirayla birlikte bu yaklaşık 1,3 milyar liraya yükselecek. Dolayısıyla, şu anda biz, yatırımlar açısından bu sene birinci sırayı yakalıyoruz" ifadesini kullandı.

Malatya'da daha önce 2 dev barajı bitirdiklerini dile getiren Eroğlu, "34 dereyi ıslah ettik. 174 bin 400 dekar alanı sulamaya açtık. 55 milyon liralık yeni fidan toprakla buluşturuldu" dedi.

Malatya'da bal ormanları kurmak üzere çalışma başlattıklarını kaydeden Eroğlu, "Malatya'yı organik bal üretiminin merkezi haline getireceğiz. Bu kırsal kalkınma açısından çok önemli" diye konuştu.

Beydağı'nda yürüttükleri ağaçlandırma çalışmasına dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bu bizim için çok önemli. Bildiğiniz gibi burada erozyon sebebiyle toprak kalmamış. 10 santimetrelik, bazı yerlerde 5 santimetrelik toprak vardı. Altı tamamen som kaya. Söz verdiğimiz şekilde biz Beydağı'nda iş makineleriyle 1-1,5 metre kazarak, dışarıdan toprak getirerek dikimler yapıyoruz. Zor bir iş ama başarıyoruz, başaracağız."

İl genelindeki bütün okulların bahçelerini hastane avlularını, yol kenarlarını, her tarafı ağaçlandıracaklarını dile getiren Eroğlu, erozyonla mücadele konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını, bu sene dikim mevsimiyle birlikte büyük bir seferberlik başlatacaklarını bildirdi.

-"Malatya'yı tabiat turizmi açısından merkez haline getirmek istiyoruz"

Malatya'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünü kurduklarını ifade eden Eroğlu, "Malatya'yı tabiatı turizmi açısından, doğa turizmi açısından bir merkez haline getirmek istiyoruz. Turgut Özal Tabiat Parkı'nı devreye aldık. Onu daha da genişleteceğiz" diye konuştu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün bütün ilçelere otomatik meteoroloji ölçüm istasyonları kurduğunu anlatan Eroğlu, "Şu anda herhangi bir ilçenin hava durumunu öğrenmek isterseniz, dünyanın neresinden isterseniz internete girerek hava durumunu, bir haftalık tahminleri, hatta acil durum varsa don gibi, bunlarla ilgili ihbarları öğrenebilirsiniz. Bu konuda çiftçilerimize cep telefonuyla da ikazlar, uyarılar yapabiliyoruz" ifadesini kullandı.

Bugün daha önce Malatya'da yapımını tamamladıkları Kapıkaya Turgut Özal ve Boztepe Recai Kutan Barajlarının sulama projelerinin de temelini atacaklarını kaydeden Eroğlu, "Yoncalı Barajı'nın sulama projesi de klasik sulamaydı. Bunun tamamen yeni, modern teknolojilerle yeniden projesini hazırladık. Projeyi yapılabilir hale getirdik. Sulama alanı da arttı. Bu barajın temelini bugün atıyoruz" dedi.

Malatya'ya geçen yıl geldiğinde 400 milyon liralık 23 projenin müjdesini verdiğini belirten Eroğlu, bunların tamamının yapıldığını belirterek, "Bugün de 19 müjde getirdik. 10 tanesini Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yapacak. Bu müjdelerle 10 bin 300 dekar araziyi sulayacağız" diye konuştu.

Malatya'nın içme suyu kaynağının tek menba olduğunu dile getiren Eroğlu, "Daha önce geldiğimizde bu alanda taş ocakları gibi bir takım tehditler vardı. Menba kısmını koruma alanı ilan ettik. Artık hiçkimse oraya izin veremez. Büyükşehir Belediye Başkanımızın 'bunu biraz daha genişletelim' diye teklifi var. Gerekli talimatları vereceğiz" dedi.

Eroğlu, hem Malatya'da hem de diğer illerde yeni, alternatif su kaynakları bulmak üzere inceleme yaptıklarını kaydetti. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Büyük Hedefi Olmayan Milletler, Destan Yazamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement