Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "7 Haziran seçimleri basit bir milletvekili seçimi değildir, büyük hedefleri gerçekleştirmek isteyen bir parti ile Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler arasındaki bir mücadeledir" dedi.

23.05.2015 15:22

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "7 Haziran seçimleri basit bir milletvekili seçimi değildir, büyük hedefleri gerçekleştirmek isteyen bir parti ile Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler arasındaki bir mücadeledir" dedi.

Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Soma ilçesinde, vatandaşlara hitap etti.

Soma'da geçen yıl meydana gelen maden faciasında ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Eroğlu, bu konuda devlet olarak üzerilerine düşeni yapmak için azami gayret sarf ettiklerini söyledi.

Eroğlu, Manisa'ya hükumetlerince hayata geçirilen yatırımlar hakkında da bilgi vererek, son 13 yılda 12 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini bildirdi. Bu yatırımlar  içinde bakanlıklarının da önemli bir payı olduğunu ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Manisa'da Spil Dağı'nı planladık. Belki dünyada ilk defa her şeyiyle planlanan bir tabiat, bir mini park haline geldi. Burada 42 adet orman köşkleri inşa ettik. Dünya turizmine açıyoruz. Spor alanları, altyapı çalışmaları, her şeyi yapıldı. Şehzadeler Belediyemize teslim ettik. Şehir işletmesini, şimdi iki tane de şifa verecek otellerin yapımı için ihale edildi. Bir de Teleferik yapılacak. Spil Dağı'nı bütün dünyaya tanıtacağız. Manisa'mızı yemyeşil yapacağız. Manisa'da sulama ihtiyacı var. Manisa'da çok sayıda gölet inşa ediyoruz. Bin günde bin gölet kapsamında Manisa'mıza çok büyük göletler inşa edeceğiz. Sulanmadık toprak kalmayacak. Manisa'mızın toprakları son derece verimli topraklar. Manisa'mızı, Soma'mızı yemyeşil yapacağız. Manisa Gediz Ovası'nı yenilemek için 1 milyon 100 bin dekar arazi de çalışma yapıyoruz. Akhisar'da içme suyu temini için Gürdük Barajı yapacağız. 12 bin 600 dekar sulama yapılacak. 5 gün sonra sözleşmesi imzalanacak. İhalesi yapıldı. Ayrıca Köprübaşı ilçesinde Düğün Şöleni göleti bu sene ihalesi yapıldı. Sarıcalar Barajı Soma ilçesi içme suyunu karşılayacak. Proje çalışmaları devam ediyor. Bunu da yapmak bizim boynumuzun borcu."

Soma'da, 2 otomatik meteoroloji ölçüm istasyonunu daha kurduklarını, bin 760 hektar alanı ilgilendiren Yağcıllı Göleti sulama tesisinin yapımına başlandığını anlatan Eroğlu, Turgutalp, Bakırçay ve yan derelerinin ıslahını da tamamladıklarını söyledi.

Eroğlu, ormanları kırsal kalkınmanın lokomatifi olarak kullanmaya başladıklarını dile getirerek, "Özellikle bozuk orman alanlarında ceviz, badem, fıstık çamı, ne olursa olsun, delicelerini aşılıyoruz ve vatandaşa dağıtıyoruz. 3 yıl boyunca bakımı, masrafı bakanlığa ait, geliri vatandaşa ait olacak. Bunun için kura çekiyoruz. En yakın mahalledeki vatandaşlara hane başına parselleyip, kura ile bunları dağıtıyoruz. Sertifikasını da veriyoruz" diye konuştu.

-Hizmetlerin devamı için istikrar çağrısı

Manisa'yı dünyaya gıda maddesi ihraç eden bir merkez haline getirmeyi planladıklarını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"Manisa'ya ve Soma'mıza çok güzel hizmetler yapacağız. Bunun için istikrar gerekiyor. Türkiye'de şu anda gurura ifade ediyorum, siyasi istikrar var. 7 Haziran seçimleri basit bir milletvekili seçimi değildir, büyük hedefleri gerçekleştirmek isteyen bir parti ile Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler arasındaki bir mücadeledir. Biz aziz milletimize güveniyoruz. Manisalılara ve Somalılara güveniyoruz. İnşallah 7 Haziran'da Soma'dan da gereken cevap verilecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement