Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Memuru, işçiyi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik" dedi.

22.10.2015 17:45

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Memuru, işçiyi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik" dedi.

Bakan Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Mühsürler ve Memur-Sen İl Temsilcisi Abdulkadir Hız'ı ziyaret etti.

Eroğlu, sendika binasında yaptığı konuşmada, ekonomik istikrar için siyasi istikrarın gerekli olduğunu söyledi.

Memur- Sen'in kuruluş aşamasında bulunduğunu ifade eden Eroğlu, "Memur-Sen, İSKİ Genel Müdürlüğümüzden beri içinde olduğumuz ve kuruluşunda da tuzumuz olan bir memur sendikası" dedi.

Ekonomide 4 önemli unsurun bulunduğuna işaret eden Eroğlu, "Bunların en önemlisi de istikrardır. Ekonominin temeli istikrardır. Diğer unsurlar ise istihsal, ihracat ve istihdamdır" diye konuştu.

Eroğlu, Türkiye'nin 12-13 yıldır istikrarlı bir hükümetle çok büyüdüğünü ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Hatırlıyorum, son dönemde koalisyon hükümetleri dünyada ekonomik kriz yokken, neredeyse memur maaşlarını ödeyemeyecek hale gelmişti. İşçi maaşlarını ödeyemeyecek hale gelmişti. İSKİ'de de çalışanların maaşları 3 aydır ödenemez hale gelmiş, memurlar eczanelerden ilaç alamıyor, devlet ilaç parasını ödemediği için eczacı ilaç vermiyor. Sendikaların aidatları ödenmemiş, yani eski Türkiye'de durum buydu. Hatırlarsanız, koalisyon dönemlerinde ekonomi hep inişe geçmiştir. Özellikle büyüme negatife doğru, büyük bir hızla azalmayla neticelenmiştir. Ülkenin ekonomisi çok daha geriye gitmiştir ama AK Parti hükümeti ile Türkiye istikrar kazandı. Türkiye o kadar büyüdü ki biliyorsunuz koalisyon hükümetinin son döneminde memur maaşlarını ödeyebilmek için 500 milyon dolar kredi almak için çalmadık kapı kalmadı. Kredi bulamadıkları için 5 yıllık hükümet dönemi 3 buçuk yılda bitti."

Sonrasında Türkiye'de muazzam bir dönüşüm yaşandığını vurgulayan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti dönemi başladı. Memuru, işçiyi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik. İlk defa anayasaya memurlarla ilgili madde koyan hükümetiz. İşçinin, memurun, esnafın, çiftçinin dostu AK Parti'dir. AK Parti milletin hizmetkarı olan bir partidir. AK Parti millete hizmeti ibadet sayan bir partidir. AK Parti hükümeti, 'en hayırlı insan, millete hizmet eden insandır' düsturuyla hareket eden bir partidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement