Orman Yangınına "Kuş Bakışı" Müdahale - Son Dakika
Yerel

Orman Yangınına "Kuş Bakışı" Müdahale

Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, 4 yangın söndürme helikopterinin kamera kayıt sistemi ile donatıldığını, bu sayede merkezden "kuş bakışı" görülen yangınlara hızlı müdahalede bulunulduğunu bildirdi.

15.08.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, 4 yangın söndürme helikopterinin kamera kayıt sistemi ile donatıldığını, bu sayede merkezden "kuş bakışı" görülen yangınlara hızlı müdahalede bulunulduğunu bildirdi.

Yaprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde kiralama usulüyle görev yapan 4 yangın söndürme helikopterine yerleştirilen kamera kayıt sisteminin helikopterlerin daha verimli kullanılmasını sağladığını ifade etti.

Helikopterlerin Akhisar, Kemalpaşa, Seferihisar ve Gümüldür'de konuşlu bulunduğunu ifade eden Yaprak, şöyle konuştu:

"Kamera sistemi ile donatılmış olan söndürme helikopterlerleri sayesinde en hızlı müdahalenin hesapları kısa sürede yapılıyor. Helikopterlerdeki kameralar, yaklaşık 100 kilometre çapındaki alanda aldıkları görüntüyü Spil Dağı zirvesindeki kuleye veriyor, kule de görüntüyü anında Ankara'ya aktarabiliyor. Yangının durumu da online olarak izlenebiliyor.

Kamera sayesinde helikopterden isabetli atış yapılıp yapılmadığı da kontrol edilebiliyor. İsabetli atış yapamayan pilot için cezalarımız da var. Helikopterin merkeze gönderdiği görüntülerle yangına en hızlı müdahalenin hesapları kısa sürede yapılıyor."

Manisa'da dumana duyarlı kameralar ile orman yangınlarının 12 yangın gözetleme kulesinden takip edildiğini, ihtiyaç duyulan bölgelerdeki kulelerde 360 derece görüş özelliğine sahip kameraların yer aldığını ifade eden Yaprak, bu sene çıkan 15 yangında 12,8 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü bilgisini verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman Yangınına 'Kuş Bakışı' Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement