Ormanların Kalitesini Artırmak İçin Tatbikat Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Ormanların Kalitesini Artırmak İçin Tatbikat Yaptılar

Isparta'da 4 gün süren tatbikata 7 Orman İşletme Müdürlüğünden 350 personel katıldı.

03.10.2014 16:10

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, üretim ve silvikültür eğitimlerini kapsayan tatbikat yaptı.

Sütçüler, Eğirdir, Gölhisar, Burdur ve Bucak ormanlarında yapılan tatbikata, 7 Orman İşletme Müdürlüğünde görevli 350 personel katıldı.

Görevli personelin yanı sıra üretimde çalışan köylüler ile kooperatif üyelerinin de yer aldığı tatbikatta, katılımcılara ormanlık alana yapılacak silvikültürel müdahaleler, üretimde verimliliğin artırılması, standartlara uygunluk, kaliteli üretim, ürün zayiatlarının en aza indirilmesi, iş ve işçi güvenliği konularında eğitim verildi.

Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Saim Mere'nin başkanlığında ormanlardaki sıklık bakımları, ilk aralama, meşçere bakımı, gençleştirme, üretim, kesim teknikleri, standardizasyon, boylama ve piyasa talepleri konularında da katılımcılara bilgi aktarıldı.

Uygulamalarla üretime konu edilen ağaçlar üzerinde kesme, soyma ve boylama teknikleri gösterildi. Tatbikatta piyasanın isteklerine göre standardizasyona da dikkat ederek kesilen ağaçtan en yüksek verimliliğin nasıl alınacağı anlatıldı.

Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, gazetecilere yaptığı açıklamada,  tatbikatın, ormanların sağlığını korumak ve kalitesini artırmak amacıyla düzenlendiğini bildirdi.

Silvilkültürel müdahalelerin yerinde, zamanında ve en uygun şekliyle yapılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Değirmenci, şöyle konuştu:

"Orman varlığımızı sürdürülebilir şekilde yöneterek gelecek nesillere aktarmak ve ülkemizin odun hammaddesi ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan üretim çalışmalarını devam ettirmekteyiz. Çalışmalar esnasında, iş güvenliği tedbirlerini de elden bırakmayarak, ormanların milli servet olduğunun mutlak idraki ile standardizasyona uygun şekilde, kesilen ağaçtan en yüksek verimin alınmasının gayreti içerisindeyiz." - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ormanların Kalitesini Artırmak İçin Tatbikat Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement