Ortak Güvenlik Birimi İçin Düğmeye Bastılar - Son Dakika
Yerel

Ortak Güvenlik Birimi İçin Düğmeye Bastılar

Ortak Güvenlik Birimi İçin Düğmeye Bastılar

Isparta’da Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) geçtiğimiz günlerde çıkan ve bir boya fabrikasının kullanılamaz hale geldiği yangına 13 itfaiye ile müdahale edilmesine rağmen yetersiz kalınması, ortak bir acil müdahale birimi oluşturulması ihtiyacını gözler önüne serdi.

17.08.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) geçtiğimiz günlerde çıkan ve bir boya fabrikasının kullanılamaz hale geldiği yangına 13 itfaiye ile müdahale edilmesine rağmen yetersiz kalınması, ortak bir acil müdahale birimi oluşturulması ihtiyacını gözler önüne serdi.

İstanbul karayolu, Süleyman Demirel Havalimanı, hızlı tren ulaşımı, Süleyman Demirel OSB ile, Keçiborlu, Gönen, Güneykent Belediyeleri'nin bulunduğu alanda olası doğal afet, yangın, kaza gibi olaylara anında müdahalede bulunulmasına imkan sağlayacak güvenlik ve acil müdahale biriminin konuşlandırılması için düğmeye basıldı. Süleyman Demirel OSB Başkanı Mustafa Karabulut, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan ve Güneykent Belediye Başkanı Fahreddin Gözgün ve Senir Belediye Başkanı Kazım Önder Varol ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda bölge belediye başkanları öncelikli olarak bölgede bir bölge itfaiye birimi oluşturulması gerektiğini ifade ettiler.

OLAYLARA ANINDA MÜDAHALE SAĞLANACAK

OSB içinde boya fabrikasında çıkan yangına anında müdahalede yetersiz kalışı sonrası, ortak bir güvenlik ve müdahale biriminin oluşturulması gerektiğini söyleyen OSB Başkanı Mustafa Karabulut, acil durumlara müdahalenin yanı sıra kolluk kuvvetlerinin de görevlendirilebileceği bir birim üzerinde durduklarını ifade etti. Karabulut, "Bölgede bir OSB bölgesi var. Etrafta yerleşim birimleri var. Havalimanı var. Yine trafik yoğunluğunun çok fazla olduğu karayolu var. Buralarda meydana gelebilecek yangın, doğal afet, trafik kazası veya asayiş olaylarına anında müdahale edilebilmesini sağlamak için ortak bir güvenlik ve acil müdahale birimi oluşturulmasını istiyoruz. Bu birimde itfaiye, acil servis, AFAD ekiplerinin görevlendirilmesini talep ediyoruz" dedi.

VALİYE RAPOR SUNULACAK

Böyle bir birimin oluşturulması için bölge belediye başkanlarıyla hem fikir olduklarını aktaran Karabulut, kapsamlı bir rapor hazırlanarak Vali Vahdettin Özkan'a sunacaklarını söyledi. Karabulut, ortak güvenlik birimi için bölgede gösterebilecekleri alanlar olduğunu da sözlerine ekledi. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortak Güvenlik Birimi İçin Düğmeye Bastılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement