Osmaneli Haber Gazetesi Yayın Hayatına Başladı - Son Dakika
Yerel

Osmaneli Haber Gazetesi Yayın Hayatına Başladı

Osmaneli Haber Gazetesi Yayın Hayatına Başladı

Bilecik’te faaliyet gösteren Sakarya Gazetesi, ikinci yayın organı olan Osmaneli Haber Gazetesi ile Osmaneli halkına hizmet vermeye başladı.

12.08.2016 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te faaliyet gösteren Sakarya Gazetesi, ikinci yayın organı olan Osmaneli Haber Gazetesi ile Osmaneli halkına hizmet vermeye başladı.

Osmaneli İnönü Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki Osmaneli Haber Gazetesi ofisindeki açılış törenine, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Osmaneli İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, Sakarya Gazetesi sahibi Şadi Erdal, il ve belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve Osmaneli halkı katıldı.

"23 Şubat 1989 yılında Sakarya Gazetesi'ni babam kurdu"

Açılış konuşması yapan Osmaneli Haber Gazetesi sahibi Mehmet Erdal, 23 Şubat 1989 yılında Sakarya Gazetesi'ni babasının kurduğunu anlatarak, "Tohumunu arayan toprak misali biz de bugün Osmaneli'nde, Osmanelili hemşehrilerimizle buluştuk. Nasip ederse Mevlam bugün ilk gazetemizi çıkarttık. Bundan sonra da günlük olarak çıkartmaya devam edeceğiz. Babamın kurduğu gazeteyi biz büyüttük, bugünlere getirdik. Bugün de Sakarya Gazetesi'nin kardeşi, kardeş kuruluşu Osmaneli Haber'le inşallah yeniden sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

"Burada böyle bir tesis açtıkları için kutluyorum"

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ise, ilçelerinde büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, "Osmaneli'ni bir taraftan büyütüp geliştirmeye çalışırken, tabi bir taraftan da tanıtmaya ihtiyacım var. Bunu Osmaneli Haber'le inşallah bundan sonra daha rahat yapabiliriz. Sakarya Gazetemiz de ilçemizi tercih ettiği için, burada böyle bir tesis açtıkları için kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

"Osmaneli'nin tanıtımı için çok güzel bir hamle"

Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı ise; bugün Osmaneli'ne çok arzu ettikleri, çok istedikleri bir tesisin bir yerel gazetenin açılışını yaptıklarını söyledi. İlçelerinin tanıtımı için çok güzel bir hamle yapıldığını belirten Çakıcı, "Biz de çok istiyorduk, saadetli oldu. Hem ilçemizin tanıtımı, hem vatandaşlarımızın taleplerinin, sorunlarının gündeme getirilmesi, hem bizim mesajlarımızın hizmetlerimizin, hem yerel idare hem diğer kamu idareleri bakımından iletilmesi bakımından faydalı olacağını düşündüğüm hizmet olacak inşallah" dedi.

"Osmaneli'nin hep sesini duyuracak"

Son olarak söz alan AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir de, ülke olarak bir aydır sıkıntılı günler yaşadıklarını ve yaşamaya devam ettiklerini söyledi. İnşallah bu yaşananların hepsinin geride kalacağını ifade eden Eldemir, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yaşadığımız günlerde medyanın görevini hepimiz gördük. Ben bu noktadan vurgu yapmak istedik. 15 Temmuz akşamı, 16 Temmuz sabahı medya bu ülkede her türlü farklılığı bir kenara koymayıp, 'söz konusu vatansa gerisi teferruattır' dememiş olsaydı belki kitlelere mesajın ulaşmasında ciddi anlamda problem yaşayabilirdik. Ben ümit ediyorum ki Osmaneli'ndeki yeni gazetemiz önümüzdeki günlerde Osmaneli'nin hep sesini duyuracak, hem Osmaneli'nin bizlere eksiğiyle fazlasıyla bir takım haberleriyle yön göstermiş olacak. Bunun yanında da ilkeli davranışıyla basına da örnek olacak diye ümit ediyorum."

Konuşmaların ardından Osmaneli İlçe Müftüsünün okuttuğu dua sonrası protokol üyeleri gazetenin açılışını yaptı. Sakarya Gazetesi Şadi Erdal, oğlu Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal ve Osmaneli Haber Sahibi Mehmet Erdal, çeşitli ikramların yapıldığı davetlilerle tek tek ilgilendiler. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaneli Haber Gazetesi Yayın Hayatına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement