Osmangazi Artık Daha Estetik - Son Dakika
Güncel

Osmangazi Artık Daha Estetik

Osmangazi'nin Fiziki Görüntüsü Değişiyor

21.01.2015 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel değerlerine uygun kaliteli bir mimari ve fiziksel çevrenin elde edilmesini sağlamak amacıyla Estetik Kurul oluşturdu.

İlçenin ana arterlerinde, kent estetiğine, tarihi ve doğal değerlerine uygun şekilde üretilecek mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı konularında yapıları değerlendirecek olan Estetik Kurul 3 mimar, 1 yüksek şehir plancısı ve 1 inşaat yüksek mühendisi olmak üzere toplam 5 üyeden oluşuyor. Osmangazi Belediyesi'nin yetki görev ve sınırları içerisinde kalan Mudanya Yolu, İzmir Yolu ve Yalova Yolu ile Altıparmak, Fomara, Haşim İşcan, Çekirge ve Atatürk caddeleri üzerinde yapılacak olan projeleri inceleyecek olan kurul, projelerin kent estetiğine uygun olup olmadığı konusunda değerlendirmede bulunacak. Projelerin mimari ve cephe tasarımını, dolu boş oranını, çatı şeklini, dış cephe boyama ve kaplama rengini, kullanılacak malzeme ve özelliklerini estetik yönden inceleyecek olan inceleyecek olan kurul standartlara uygun görülen projeleri onaylayacak.

Uygun kaliteli bir mimari ve fiziksel çevrenin elde edilmesinin sağlanması ve nitelikli mimarinin uygulanarak estetik çözümlere ulaşılması için çalışacak olan estetik kurulun aldığı kararlar kesin olacak. Estetik kurul tarafından belirlenen yerlerde kurul kararlarına bağlanmayan yapılara yapı izni, işyeri açma çalışma ruhsatı verilmeyecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçenin fiziki görüntüsünü düzelterek modern bir Osmangazi inşa etmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek "Osmangazi'yi çarpık yapılaşmadan ve görüntü kirliliğinden kurtarmak için çalışmalarımız devam ediyor. Kaçak yapılaşmaya taviz vermiyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda da tüm Türkiye'ye örnek olacak bir projeye imza attık. İki ay sonra ilk kazmayı vuracağımız Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi Türkiye'deki dönüşüme rol model olacak. Kent estetiğine olumsuz etki yapan yapıların önüne geçmek için de belediye bünyesinde Estetik Kurul oluşturduk" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi Artık Daha Estetik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement