Osmaniye'de Aile Sağlığı Merkezi Törenle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'de Aile Sağlığı Merkezi Törenle Açıldı

Osmaniye'nin Toprakkale İlçesinde Aile Sağlığı Merkezi törenle açıldı.

11.03.2016 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Toprakkale İlçesinde Aile Sağlığı Merkezi törenle açıldı.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, törende yaptığı konuşmada, eğitimli ve sağlıklı nesiller yetiştirmenin önemli olduğunu belirtti.

İnsana yapılan yatırımın değerli olduğunu ifade eden Önal, "Her yıl hazırlanan bütçe programlarına baktığımızda geçmiş yıllarda çok daha geri sıralarda bulunan eğitim ve sağlık şuan bütçemizin ana omurgasını oluşturmaktadır. 2015 bütçemizde eğitimden sonra en büyük pay 80,9 milyar lira ile sağlık sektörüne ayrıldı. Eğitime ise 87,5 milyar lira ayrıldı. 2016'de ise 100,4 milyar eğitime, 92 milyar lira sağlığa ayrıldı. Biz hem eğitimli hemde sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı, sağlık alanında kaliteli hizmet sunmanın önemli olduğunu dile getirerek "Kaliteli hizmet vermek amacıyla yeni açılan Aile Sağlığı Merkezi ile vatandaşlarımıza ulaşması daha kolay, daha ferah, daha hijyenik bir yerde hizmet vereceğiz" dedi.

Halk Sağlığı İl Müdürü Hayri Sarı, törende yaptığı açıklamada, aile sağlığı merkezinin 4 hekim odası, aile planlama, aşı, acil müdahale ve muayene odasıyla 278 metrekare alana inşa edildiğini belirtti.

Konuşmalardan sonra Vali Yardımcısı Nail Anlar ve protokol mensupları Aile Sağlığı Merkezinin açılışını yaparak, merkezin bahçesine fidan dikti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmaniye'de Aile Sağlığı Merkezi Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement