Osmaniye'de "Damlamayla Bahçelere Hayat" Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'de "Damlamayla Bahçelere Hayat" Projesi Tanıtıldı

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde "Damlamayla Bahçelere Hayat" projesinin bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlendi.

03.06.2016 15:12

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde "Damlamayla Bahçelere Hayat" projesinin bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlendi.

Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Bahçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, küresel ısınma sebebiyle azalan su kaynaklarından daha verimli faydalanmak için modern damla sulama sisteminin yaygınlaşması gerektiğini belirti.

Proje kapsamında köylerden belirlenecek bir çiftçinin bahçesine damla sulama sistemi kurdurulmasının amaçlandığını ifade eden Kaymakam Çığ, şöyle konuştu:

"Bu tür bir çalışmanın diğer çiftçilere örnek olacağına inanıyorum. İlçemizde, modern damla sulama sisteminin yaygınlaşmasıyla merkez ve köylerimizde mevcut olan sulama suyundan daha çok tasarruf edeceğiz, daha az suyla daha fazla alan sulayabileceğiz, ürünlerimizin verim ve kalitesinin artması ile de çiftçilerimizin gelir seviyelerini yükselteceğiz. ve en önemlisi de ilçemizdeki su kaynaklarının ekonomik ve verimli kullanılmasını sağlayacağız. Projemiz hayırlı olsun."

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, projenin ilk etabında merkez ve 15 köyde bir çiftçinin bahçesine modern damlama sulama sistemi kurdurmak olduğunu kaydetti.

Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Şeyda Öksüz, proje hakkında sunum yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmaniye'de 'Damlamayla Bahçelere Hayat' Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement