Osmaniye - Hayvan Giriş Çıkışlarının Yasaklandığı Osmaniye'de Aşılama Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Osmaniye - Hayvan Giriş Çıkışlarının Yasaklandığı Osmaniye'de Aşılama Devam Ediyor

Osmaniye - Hayvan Giriş Çıkışlarının Yasaklandığı Osmaniye\'de Aşılama Devam Ediyor

Hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığı Osmaniye'de aşılama devam ediyor TÜRKİYE'de yeni tespit edilen şap hastalığının A Nepal 84 virüsünün bir hayvanda görülmesi üzerine yaklaşık bir ay önce hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığı Osmaniye'de aşılama çalışmaları devam ediyor.

29.01.2016 13:20

Hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığı Osmaniye'de aşılama devam ediyor

TÜRKİYE'de yeni tespit edilen şap hastalığının A Nepal 84 virüsünün bir hayvanda görülmesi üzerine yaklaşık bir ay önce hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığı Osmaniye'de aşılama çalışmaları devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mustafa Örel, hayvan pazarlarının da kapatıldığı Osmaniye'de bugüne kadar 44 bin büyükbaş hayvanın aşılandığını söyledi.

Osmaniye merkeze bağlı Yunus Emre Mahallesi'nde bir hayvanda şap hastalığı görülmesi üzerine 5 Ocak'ta toplanan Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu, il merkez ve ilçelerindeki hayvan pazarlarının kapatılıp, il genelinde hayvan giriş çıkışlarının 30 gün süreyle yasaklanmasına karar verdi. Şap hastalığı virüsünün bu yıl Türkiye'de yeni görülen A Nepal 84 tipi olduğunu ifade eden Mustafa Örel, vakit kaybetmeden aşılama çalışmalarına başlandığını söyledi. Örel, şöyle konuştu:

"Karantina hizmetlerimiz şu anda il genelinde hayvan hareketinde dışarıdan buraya, buradan dışarı izin verilmiyor. Hepsi kapalı durumda bütün pazarlarımızda hareket durmuş durumda. Ocak ayı ve aralık sonunda Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda aşılama çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. İl genelinde 63 bin büyükbaş hayvanın 44 bin 100 tanesi yani yüzde 70'i aşılanmış durumda. Ekiplerimiz ilçelerimiz dahil halen çalışmaya devam etmektedirler. Aşılamalarımız merkezde 10 güne kadar bitirip ilçelerimize destek vereceğiz. Şubat ayı sonu itibari ile zaten programlaşmış şekilde bitirmek zorundayız. Şuan ki çalışmalarımıza göre de bu bitecek. Ulaştığımız tüm vatandaşlarımız bizlere yardımcı oluyor. Biz de hassasiyet bekliyoruz konu önemli. Milli servetimizin heba olmasını istemeyiz. Bu noktada çiftçilerimiz bize yardımcı oluyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye - Hayvan Giriş Çıkışlarının Yasaklandığı Osmaniye'de Aşılama Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement