Osmaniye Tek Yürek - Son Dakika
Güncel

Osmaniye Tek Yürek

Osmaniye Tek Yürek

İstanbul Yenikapı ile birlikte eş zamanlı olarak Osmaniye'de düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi güzel görüntülere sahne oldu.

08.08.2016 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de demokrasi nöbetinin tutulmaya devam edildiği Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitinginde binlerce Osmaniyeli tek yürek oldu.

Osmaniye Valisi Kerem Al , 23 gündür Demokrasi Nöbeti'nde meydanı dolduran ve özverili olarak demokrasi ve milli iradeye sahip çıkan Osmaniyelilere teşekkür etti. Vali Al ayrıca organizasyonların düzenlenmesinde yer alan ve emeği geçenleri de tebrik ederek teşekkür etti.

Mitingi'nde MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, CHP İl Başkanı Nedim Ünlü'nün ses tellerindeki rahatsızlığından dolayı İl Eski Başkanı Kemal Tabak, AK Parti İl Başkanı Hamza Tor, , AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, yaptıkları konuşmalarda 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini lanetleyerek, Türk milletinin verdiği örnek demokrasi mücadelesinden övgü ile bahsederek, birlik beraberlik mesajları verdiler.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir KARA ise konuşmasında,"15 Temmuz akşamı üst akıl denen okyanus ötesi güçler gayri meşru çocukları ile milletimizi denemek istediler. Onlar Çanakkale'yi, Dumlupınar'ı, Sakarya'yı, Kuvai- Milliye ruhunu unuttuğumuzu sandılar. Ama bu necip Türk Milleti onlara karşı , 15 Temmuz gününden başlayarak bugüne kadar Kuvai milliye ruhunu unutmadıklarını, her şart ve şekil altında , siyasi görüş ve mülahaza ne olursa olsun her zaman için vatanın ve milletin birliğini, bölünmez bütünlüğünü canları pahasına savundular. Vatanımıza baharlar yaşatmak isteyen gayri meşru çocuklar ve onların sahiplerine milletimiz kara kışlar yaşattı. Bugün İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi tarihe ülkemizin sarsılmaz birlik ve bütünlüğünü dünyaya duyurmak için not düşülecektir."dedi.

Başkan Kara ayrıca , Karaçay rekreasyon alanı üzerinde yer alan asma köprünün adını 15 Temmuz Şehitler Köprüsü koyacaklarını belirtti.

Mitinge Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Mehmet Rauf Kocatürk, darbe girişimi sırasında Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde Özel Harekât Daire Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda şehit olan Özel Harekât Polisi Mehmet Karacatilki'nin annesi Nuriye ve Babası Hamza Karacatilki, şehit yakınları , sivil toplum örgütü temsilcileri ile binlerce kişi katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmaniye Tek Yürek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement