Otelcilik Sektörünün Markaları Bartın'da Sunum Yaptı - Son Dakika
Yerel

Otelcilik Sektörünün Markaları Bartın'da Sunum Yaptı

Otelcilik Sektörünün Markaları Bartın\'da Sunum Yaptı

Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Turizmde İstihdam ve Kariyer Günleri”ne turizm ve otelcilik sektörünün önde gelen markaları katıldı.

08.03.2014 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Turizmde İstihdam ve Kariyer Günleri"ne turizm ve otelcilik sektörünün önde gelen markaları katıldı.

Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Turizmde İstihdam ve Kariyer Günleri"ne turizm ve otelcilik sektörünün önde gelen markaları katıldı. Etkinlikte World Of Wonders, Starlıght&Sunrıse, Papillon, Kirman ve Martı Myra oteller zincirlerinin yöneticileri öğrencilere turizmde kariyer olanakları konusunda öğrencilere sunum yaptı. Etkinliğe Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, Prof. Dr. İsmail Ceritli, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Tunay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, Kastamonu Üniversitesi Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mudurnu Meslek Yüksekokulu öğrencileri de katıldı.

Turizm sektörünün gelir, iş ve vergi gelirlerini oluşturulmasında, ödemeler dengesi problemlerinin hafifletilmesinde, bölgesel ve ulusal ekonomik gelişmelere katkıda bulunulmasında rol oynayan önemli bir faktör olduğunu ifade eden Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlisi Hande Uyar, turistlerin yaptığı konaklamanın, yeme içme, ulaşım, hediyelik eşya, giyim gibi 11 farklı alandaki harcamaların 21 farklı sektörü etkilediğine dikkat çeken Uyar, "Bu durum turizm sektörünün istihdam yaratma konusundaki etkinliğini söyledi.

Günümüzde turizm sektörünün ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü bulma konusunda ciddi bir rekabetin sözkonusu olduğunu ifade eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, " Bu bakımdan öğrencilerimizin mesleki hayata hazırlanma konusunda bu tür etkinliklerin çok büyük faydası var" dedi.

Konuşmaların ardından Otel yöneticileri öğrencilere turizmde kariyer konusunda seminer verdi. Öğrenciler etkinlik dolayısıyla katılımcı otellerin açtıkları standlar vasıtasıyla staj ve iş başvurusunda bulunma şansı da buldu. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Otelcilik Sektörünün Markaları Bartın'da Sunum Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement