"Oylarınıza Talibim" Diyen Kılıçdaroğlu'na HDP'den Yanıt - Son Dakika
Politika

"Oylarınıza Talibim" Diyen Kılıçdaroğlu'na HDP'den Yanıt

"Oylarınıza Talibim" Diyen Kılıçdaroğlu\'na HDP\'den Yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Kürkçü, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Adayın kim olacağı önemli ve oy istiyorsanız süreç için harekete geçin." mesajını verdi.

09.06.2014 10:55

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin HDP ve BDP'ye çağrı yaparak, "Çözüm sürecinin inşaası karşılıklı güvene dayanmalı. Ancak ortada iki tarafın birbirine güvenmediği bir tablo var. Karşılıklı güveni tazeleyecek, sorunu kararlılıkla çözecek tek parti ise CHP. Bu nedenle onların da oyuna talibiz." dedi.

"ADAYIMIZA DESTEK OLMALARINI BEKLİYORUZ"

Almanya'da Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ''Adayımız gerçekten de demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, özgürlüğü, örgütlü toplumu savunan biri olacak. Farklılıkları zenginleşme gören biri olmalıdır. O çerçevede HDP'nin tabanını oluşturan Kürt vatandaşlarımızın, diğer tüm vatandaşlarımızın CHP'nin göstereceği ya da destekleyeceği adaya destek olmalarını bekleriz.'' dedi.

KRİTİK GÖRÜŞME BUGÜNDÜ ANCAK...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adayı turlarının en kritik görüşmelerinden birini bugün HDP/BDP heyetiyle yapacaktı. Kılıçdaroğlu ile görüşecek HDP/BDP heyetinde yer alan Ertuğrul Kürkçü dün Diyarbakır’daydı. Ancak Lice'de yaşanan olaylar nedeniyle bu kritik görüşme ertelendi.

KILIÇDAROĞLU'NUN OY İSTEĞİNE YANIT KÜRKÇÜ'DEN GELDİ

Haftanın ikinci yarısına ertelenen CHP buluşmasında HDP kanadının Kılıçdaroğlu’na ne mesaj vereceği merak ediliyordu.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Utku Çakırözer'in köşesinde yer verdiği habere göre, CHP liderinin Almanya’da yaptığı “HDP oylarını istiyorum” sözüne Eş Genel Başkan Kürkçü şu yanıtı verdi:

“Kemal Bey her zaman bizim tabanımızın desteğini istiyor istemesine ama... Biz de kendisinin çözüm sürecini sahiplenme iddiasını görmek istiyoruz. Daha kapsamlı, eşitlikçi ve kucaklayıcı bir barış projesi olacak mı olmayacak mı, bunu görmek isteriz.”

Kürkçü’nün anlatımına göre HDP kanadı bu görüşmede CHP’ye iki temel mesaj verecek:

1. CHP Kürt sorununun çözümünü gerçekten istiyorsa kimseden davet beklemeden harekete geçmelidir.

2. Bu konudaki samimiyetlerini çıkaracakları cumhurbaşkanı adayından anlayacağız. Bakalım AKP’den daha mı ileri, yoksa daha mı geri duran birini çıkaracaklar...

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika 'Oylarınıza Talibim' Diyen Kılıçdaroğlu'na HDP'den Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • bozkurt: chp ye destek veren mhp ye bu rezillik bu ayıp yeeeeeter. 13 19 Yanıtla
  • chp: chp bi çacık olmaz sizden akıllı gecin me ye devam edin 17 13 Yanıtla
  • ajanda: hangi adımı attında oy dileniyorsun...elin taşın taşın altında mı da haberimiz yok beleşci... 9 8 Yanıtla
  • kuzeyli: alırsın kemal alırsın ama kürtlerden oy deil bubayı alırsın 13 3 Yanıtla
  • Oğuz kağanın atlıları: Sen boş konuşuyon akp de boş konuşuyo ikinizde aynısınız meral akşener, yada ali babacan olsun bitsin bu iş, bu ülkede bende dahil bu işi layığıyla yapacak adam yok çünkü. 4 11 Yanıtla
  • selhan: kürt kelımesını azına alamayan bır genel başkan nasıl olurda kürtlerın oyuna talıbım dıye bılıyor sana oy veren kürtlere lanet gelsın derım başkada bişiy demem ben bdp lı olarak sana asla ama asla oy vermem bunu kafana sok 8 6 Yanıtla
  • antichppp: 'Ey hdp siz bize destek verin bizde milleti kışkırtmaya sokaklara dökmeye kızıl bayraklar altında toplanmaya size her türlü eylem ortamını hazırlamaya devam edelim' KK. 7 5 Yanıtla
  • ERHAN: MHPLİ OLARAK CHPNİN ADAYINA ASLA OY VERMEM SİZLERİN BİR GRAM AKPDEN FARKINIZ KALMADI. 5 7 Yanıtla
  • fenerbahçem: hey yavrum hey kürtlerin yönetimi tikkocuya kalmışsa Allah yardımcımız olsun........... 2 5 Yanıtla
  • hhh: Hic bosuna ugrasmayin rte eger aday olursa buyuk ihtimalle cunhurbaskani olacak 4 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement