Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Aslan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Aslan Açıklaması

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Aslan Açıklaması

"Hizmetin düzgün yürütülebilmesi için Orman teşkilatımıza acilen 10 bin yeni işçi alınması gerekmektedir"

29.07.2013 12:51

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, hizmetin düzgün yürütülebilmesi için Orman teşkilatına acilen 10 bin yeni işçi alınması gerektiğini bildirdi.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan, yaptığı açıklamada, Orman teşkilatının, 22 milyon hektar orman varlığına, çoğu geçici olan 10 bin dolayındaki yangın işçisiyle hizmet vermeye çalıştığını belirtti.

Bu kadar geniş alandaki orman varlığına 10 bin işçiyle hizmet verilemeyeceğini, her bir işçinin sorumluluğuna 2 bin 200 hektar düştüğünü vurgulayan Aslan, yangın ekiplerinin sorumluluk alanının daraltılmaması halinde, çıkan yangınlara anında ve etkili müdahale yapılamayacağını bildirdi.

Ormanların yüzde 60'ının birinci derecede yangına hassas durumda olduğuna dikkati çeken Aslan, açıklamasında şunları savundu:

"Aylardır konuyu gündeme getirip nefes tüketiyoruz. Ama Maliye Bakanlığı bürokrasisi, konunun önemini kavramaktan uzak görünüyor. Orman Genel Müdürlüğü, 3 bin geçici orman işçisi alabilmek için Maliye'ye başvurdu. Başvuruya aylardır cevap bile verilmedi. Şimdi ormanlar yanıyor, Maliye adeta seyrediyor. Hepimiz 'ciğerlerimiz yanıyor!' diye feryat ediyoruz. Oysa feryat etmek yerine tedbir almamız gerekiyor."

Orman yangınlarıyla sadece yazın mücadele anlayışının değişmesi ve yangını önleyecek orman bakımlarının kış döneminde yapılması gerektiğini anlatan Aslan, "Yazın çıkan yangınlara müdahale eden işçimiz, kışın da ormandaki yangını büyüten bakımsızlığa karşı mücadele vermeli; ormanları bakımlı hale getirmelidir. Bunun için işçilerimizin 5 ay 29 gün yerine, bütün yıl boyunca ve kadrolu olarak çalıştırılması lazım. Ayrıca, hizmetin düzgün yürütülebilmesi için Orman teşkilatımıza acilen 10 bin yeni işçi alınması gerekmektedir" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Aslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement