Özbekistan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri - Son Dakika
Güncel

Özbekistan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Özbekistan\'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Özbekistan'ın geçici Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Liberal Demokrat Parti siyasi kurulu tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak belirlendi.

16.09.2016 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan'ın geçici Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Liberal Demokrat Parti siyasi kurulu tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak belirlendi.

Özbekistan Merkez Seçim Komisyonundan yapılan açıklamada, Liberal Demokrat Parti siyasi kurul toplantısında, partinin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayının oybirliği ile Şavkat Mirziyoyev olarak belirlendiği kaydedildi.

Alınan bu kararın parti kurultayında da kararı onaylanması gerekiyor. Bunun ardından cumhurbaşkanı adayının resmi başvurusu Merkez Seçim Komisyonuna yapılabilecek.

Mirziyoyev, 1981 yılında Taşkent Sulama ve İmar Enstitüsünden mezun oldu. 1994 ve 1999 yıllarında Özbekistan meclisine seçilen Mirziyoyev, çeşitli dönemlerde Cizzah ve Semerkant Valisi olarak görev yaptı. Mirziyoyev, 2003 yılından bu yana başbakanlık görevini yürütüyor.

Vefat eden ülkenin ilk Cumhurbaşkanı İslam Kerimov da, son seçimlerde Liberal Demokrat Partisi tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmişti.

Kerimov'un vefatının ardından, meclis tarafından Başbakan Şavkat Mirziyoyev, geçici Cumhurbaşkanı olarak görevlendirilmişti.

Özbekistan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri 4 Aralık'ta yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement