Özel)- Asırlık Fatma Nineye Sürpriz Kadınlar Günü Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Özel)- Asırlık Fatma Nineye Sürpriz Kadınlar Günü Ziyareti

Özel)- Asırlık Fatma Nineye Sürpriz Kadınlar Günü Ziyareti

Muğla’nın Marmaris İlçesi Belediye Meclisi’nin en genç üyesi Acar Ünlü, kadınlar günü dolayısıyla 108 yaşındaki Fatma Ergün’ü ziyaret ederek hayır duasını aldı.

08.03.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi Belediye Meclisi'nin en genç üyesi Acar Ünlü, kadınlar günü dolayısıyla 108 yaşındaki Fatma Ergün'ü ziyaret ederek hayır duasını aldı. Asırlık Fatma nine kadın cinayetlerinin durdurulmasını istedi.

Marmaris'e bağlı Hisarönü Mahallesi'nde tek gözlü evde kızı ile birlikte yaşayan 108 yaşındaki Fatma Ninenin kadınlar gününde sürpriz ziyaretçisi vardı. 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden en genç belediye meclis üyesi seçilen 30 yaşındaki Acar Ünlü, bu anlamlı günde Fatma nineyi yalnız bırakmadı. 1907 doğumlu Fatma Ergün'e çiçek vererek elini öpen meclis üyesi, Ergün'ün kadınlar gününü kutladı.

Ziyaretten çok memnun kalan Fatma nine duygulanarak gözyaşlarını tutamadı. Ergün, gençlik döneminde kadınlığın zor olduğunu belirterek 24 yıl önce kaybettiği kocasından şiddet gördüğünü kaydederek, kadınlığın her dönemde zor olduğunu dile getirdi. Son günlerde artan kadın cinayetlerine de çok üzüldüğünü ifade eden Fatma nine, "Kadınları öldüren erkeklere yazıklar olsun. Çocuk ve kadınları öldürenleri kınıyorum"diyerek,kadın cinayetlerinin önüne geçilmesini istedi. Yaşamı boyunca yoğurt,süt,et ve balığı ağzına sürmediğini anlatan asırlık kadın, ot, bulgur ve bal ile beslenip temiz hava sayesinde uzun yaşadığını söyledi.

AYNI GÜN EŞİ VE BABASINI KAYBETTİ KADIN ANNESİNE BIKMADAN BAKIYOR

24 yıl önce aynı gün eşi ve babasını kaybeden 74 yaşındaki Güllü Şahin, yalnız kalınca 108 yaşındaki annesi Fatma Ergün'le yaşamaya başladığını söyleyerek, asırlık bir kadına bıkıp usanmadan zevkle baktığını ifade etti. Son günlerde kadına yönelik şiddetin artığını televizyonlarda izlediğini kaydeden Şahin, kadınları öldürenleri kınadı.

Marmaris Belediyesi Meclis Üyesi Acar Ünlü ise, böyle anlamlı bir günde ömrüne 108 yılı sığdırmış bir kadını ziyaret etmenin kendisini onurlandığını ifade ederek,böyle değerlerin unutulmaması gerektiğinin önemine vurgu yaptı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel)- Asırlık Fatma Nineye Sürpriz Kadınlar Günü Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement