Avustralya'dan Gelip Çocuklara Sanat Öğretti - Son Dakika
Yerel

Avustralya'dan Gelip Çocuklara Sanat Öğretti

Avustralya\'dan Gelip Çocuklara Sanat Öğretti

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yaklaşık 15 gündür bulunan Avustralyalı sanat öğretmeni Claudia Kragulj, yapmış olduğu küçük projesiyle Ahlatlı 15 çocuğa baskı grafik tekniğini öğretti.

24.07.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaklaşık 15 gündür bulunan Avustralyalı sanat öğretmeni Claudia Kragulj, yapmış olduğu küçük projesiyle Ahlatlı 15 çocuğa baskı grafik tekniğini öğretti.

Eşinin Ahlatlı olması münasebetiyle ilçeye gelen Claudia Kragulj, Avustralya'da bulunan bir lisede sanat öğretmeni olmasının yanı sıra orada kurmuş oldukları bir grupta ise kültür elçisi olarak da görev yapıyor. Ahlat'ı yakından tanıyan Kragulj, sanatını ilçedeki çocuklara öğretmek için büyük çaba sarf etti. İlçeyi bir süre gezen ve oldukça beğendiğini ifade eden Kragulj, daha sonra sanatını çocuklara öğretmek için Ahlat'ta faaliyet gösteren Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneği ile irtibata geçerek yer desteği istedi.

Projesini anlatan Kragulj'a, çocuklara eğitim verebilmesi için dernek binası tahsis edildi. Ahlatlı 15 çocuğa BİDFOD dernek binasında baskı grafik tekniğinin bazı özelliklerini öğreten Kragulj, çocukların kısa sürede oldukça başarılı işler çıkardıklarını söyledi. İlçedeki tarihi yapıları çocuklarla birlikte baskı grafik tekniğiyle kağıt ve çeşitli nesnelere işlediklerini belirten Kragulj, "Avustralya'dan geliyorum. Avustralya'da bulunan bir lisede sanat öğretmeniyim. Aynı zamanda oradaki grubumuz adına sanat elçisi olarak çalışıyorum. İlk defa Ahlat'a geldim. Burada çocuklarla küçük bir proje yapmak istedim. Projemin amacı ise çocuklarda kültürel ilgiyi artırmak ve sanat faktörünü geliştirmek. Aynı zamanda eşimde Ahlatlı. Sanat amaçlı çeşitli projeler yapıyoruz. Daha önce Ermenistan'ın Gümrü şehrinde bulunan bir yetimhanedeki çocuklarla proje yaptık. Bunun yanı sıra Çek Cumhuriyeti'nde değişim programı yaptık. Ahlat'ta faaliyet gösteren Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneği (BİDFOD) ile değişim programı yapabiliriz. Bu projeyi yapmamın sebebi, Ahlatlı çocuklara ilçedeki tarihi yapıların önemini ve Selçuklu'lardan kalma kültürel güzellikleri anlatmaktadır. Bunun yanı sıra bugün burada çocuklarla beraber Ahlat'ın tarihi yapılarını yapmış olduğumuz bir sanatla belkide ilerde kartpostal şeklinde çıkartabiliriz. Ahlat'ta bulunan yaklaşık 15 çocukla ilçedeki tarihi eserlerin, kümbetleri ve Selçuklu mezar taşlarının şablonunu çıkartıp baskı ve grafik olarak yapıyoruz" dedi.

AVUSTRALYALI SANATÇIYI ZİYARET ETTİLER

Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, BİDFOD binasında çocuklara sanat öğreten Claudia Kragulj'i ziyaret ettiler. Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Başkan Çoban, burada Kragulj'iden ve dernek başkanı Samet Adıyaman'dan bilgi aldılar. Kaymakam Tekbıyıkoğlu, Kragulj ile bir süre sohbet ederek, Avustralyalı sanatçıdan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Başkan Çoban, özellikle Ahlat'taki tarihi yapıların baskı grafik yöntemiyle işlenmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını belirttiler. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avustralya'dan Gelip Çocuklara Sanat Öğretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement