(ÖZEL HABER) - Gazete İpekyol, İngiliz Kızlara Ulaştı - Son Dakika
Güncel

(ÖZEL HABER) - Gazete İpekyol, İngiliz Kızlara Ulaştı

(ÖZEL HABER) - Gazete İpekyol, İngiliz Kızlara Ulaştı

İngiltere'de günlerdir IŞİD'e katılmak için ülkelerini terk ettikleri öne sürülen kızların Halep'in Azez ilçesinde oldukları öğrenildi.

26.02.2015 12:14

İngiliz ve Türk polisinin bulmak için seferber olduğu IŞİD'e katılmak üzere Türkiye'ye gelen üç kızın yakında Türkiye'ye getirileceği öne sürüldü. Gazete İpekyol'un ulaştığı Suriye'deki kaynak kızların Kilis'in karşı tarafında bulunan Halep'in Azez ilçesinde olduklarını belirtti.

İngiltere günlerdir Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saflarında savaşmak üzere ülkelerinden ayrılan üç kız öğrenciyi konuşuyor.

17 şubatta Türk hava Yolları (THY) uçağıyla İstanbul'a geldikten sonra izleri bulunamayan ve yaşları 15 ile 17 arasında değişen Bangladeş asıllı Shamima Begum, Amira Abase ve Kadiza Sultana'yı hem İngiltere'den gelen hem de Türkiye Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler arıyor.

Daha çok Tel Abyad'a geçtikleri ihtimalinde yoğunlaşan İngiliz ve Türk polis ekipleri, Akçakale'yi adeta mercek altına aldı.

KARŞILIKSIZ TESLİM EDİLECEKLER

Gazete İpekyol'un ulaştığı Suriye'deki bir kaynak, üç kızın IŞİD'e yakın bir askeri yetkilinin elinde ve Kilis'in karşı tarafında bulunan Halep'in Azez ilçesine yakın bir yerde olduklarını, kızların geri dönmek istemeleri halinde İngiliz yetkililere teslim edileceğini belirtti. Kızların herhangi bir bedel alınmadan karşılıksız teslim edileceklerini de bildiğini söyleyen kaynak, kızların geri gitmek istememeleri halinde kimsenin kızları götürmeye gücünün yetmeyeceğini de sözlerine ekledi.

İNGİLİZ POLİSİ AĞIR ELEŞTİRİLERE MARUZ KALDI

15 yaşındaki Shamima Begum ve Amira Abase ile 16 yaşındaki Kadiza Sultana, geçen hafta Salı akşamı Londra'nın Gatwick Havalimanı'ndan THY uçağıyla Türkiye'ye uçmuş, aileleri ise kızların eve dönmeleri için çağrılarda bulunmuştu. İngiltere Emniyeti, Londra'daki Bethnal Green Academy lisesinde okuyan kızların IŞİD ile irtibat kurmalarına ve yurt dışına çıkmalarına engel olamadığı için ağır eleştirilere maruz kalmıştı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel (ÖZEL HABER) - Gazete İpekyol, İngiliz Kızlara Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement