Karakol Enkazından Okul Harçlıklarını Çıkarıyorlar - Son Dakika
Güncel

Karakol Enkazından Okul Harçlıklarını Çıkarıyorlar

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Güzelkonak köyünde yıktırılan karakolun enkazı başta çocuklar olmak üzere birçok kişiye ekmek kapısı oldu.

06.04.2015 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Güzelkonak köyünde yıktırılan karakolun enkazı başta çocuklar olmak üzere birçok kişiye ekmek kapısı oldu.

Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerinde bulunan Güzelkonak köyündeki Güzelkonak Karakolu'ndaki asker ve teçhizatlar bir hafta önce 5 kilometre ötede bulunan Durak Karakolu'na taşındı. Boşaltılan bina asker tarafından iş makineleriyle yıktırılırken, karakolun enkazı köydeki çocuklar ve vatandaşlar için ekmek kapısı oldu.

KARAKOL ENKAZINDAN OKUL HARÇLIĞI

Sabahleyin karakol enkazına gelen çocuklar, demirleri toplayarak hurdacılara kilosunu 1 liraya sattıklarını, böylelikle okul harçlıklarını çıkardıklarını söyledi. Şemdinli ve Yüksekova'daki hurdacıların da demir topladığı karakolun çevre duvarlarındaki taşları da bazı vatandaşlar yapacakları evlerin temellerinde kullanmak üzere götürüyor.

Yusuf Bozkurt isimli vatandaş, karakolun bir hafta önce yıktırıldığını belirterek "O günden beri her gün karakol enkazından hurda toplamak için geliyorum. Maddi durumum iyi değil. 12 çocuğum var. Şemdinli'de yapacak iş yok. Hurda toplamak kolay değil tabi. Beton yığınlarının arasındaki demirleri demir makasıyla kesip topluyorum. Burada topladığım demirleri Yüksekova'da hurda toptancılarına 35 kuruştan veriyorum. Hafta sonları iki oğlum bana yardım ediyor" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİYLE BİRLİKTE YOL KONTROL UYGULAMALARI DURDURULMUŞTU

Yaklaşık 40 yıl önce kurulan karakol, daha önce birçok kez PKK saldırılarına maruz kalmıştı. Önce köyün dışında olan karakol, Güzelkonak köyünün gelişmesi ve yapılaşmanın artmasıyla köyün ortasında kaldı. Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerinde bulunan ve daha önce sıkı kimlik ve araç kontrolünün yapıldığı karakolda çözüm süreci ile birlikte arama veya kontrol yapılmıyordu. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karakol Enkazından Okul Harçlıklarını Çıkarıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement