(Özel Haber) Organları 3 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Organları 3 Kişiye Umut Oldu

(Özel Haber) Organları 3 Kişiye Umut Oldu

Karabük'te geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Özel Medikar Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki Recep Oksal'ın bağışlanan organları 3 hastaya umut oldu.

17.07.2013 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Özel Medikar Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki Recep Oksal'ın bağışlanan organları 3 hastaya umut oldu. Recep Oksal'ın organları nakil için Ankara'ya gönderildi.

Eskipazar ilçesinde seyyar marangozluk yapan ve geçtiğimiz Cumartesi günü kalp krizi geçiren Recep Oksal, ilk olarak burada sağlık ocağına kaldırıldı. Buradan ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Oksal'ın yolda kalbi durdu. Ambulansta yapılan ilk müdahale ile hastaneye yetiştirilen Oksal daha sonra imkanları daha geniş olan Özel Medikar Hastanesine sevk edildi. Medikar Hastanesine getirilirken yeniden kalbi duran Recep Oksal'ın, burada yapılan müdahale ile kalbi yeniden çalıştırılarak solunum cihazına bağlandı. Geçirdiği kalp krizleri sonucu beyne yeterli oksijen gitmediğinden beyin ölümü gerçekleşen Recep Oskan'ın organları yakınları, organ bağışında bulundu.

Ailenin organ bağışında bulunması üzerine Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçen hastane yönetimi Bakanlık tarafından istenen tahlilleri yapması ve olumlu sonuç alınması üzerine Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinden 5 kişilik uzman ekip dün gece Karabük'e geldi.

Gece saat 01.30'da başlayan ve 3 saat süren ameliyat sonrası karaciğer ve böbrekleri alınan Recep Oksal 3 hastaya umut oldu. Oksal'ın bağışlanan organlarından Karaciğer Ankara İhtisas Hastanesi'nde, böbrekleri ile Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde bugün sabah uyum sağlayan hastalara nakli yapıldı.

Ölümüyle 3 hastaya umut olan seyyar marangozluk yapan Recep Oksal'ın abisi Abdurrahim Oksal, geri dönme umudunun yüzde sıfır olduğu bilgisi verilince insanlık görevini yaparak organlarını gönül rızası ile bağışladıklarını söyledi.

Abi Oksal, "Ben olayı İstanbul'da duydum. Kardeşim akşam işten eve gelirken araçta kalp krizi geçiriyor ve hemen sağlık ocağına getiriliyor. Burada hemen ambulansla Karabük'e geliyor. Ambulansla gelirken yolda kalbi duruyor. Karabük'te hastanede imkanlar yetersiz olunca hemen Özel Medikar Hastanesine sevk ediliyor ve burada yapılan müdahale ile kalp çalıştırılıyor ve solunum cihazına bağlanıyor. 24 saat sonra beyin ölümü gerçekleşmiş. Doktorlar bize beyin ölümü gerçekleştiği ve yüzde sıfır geriye dönme umudu olduğunu söyledikten sonra insanlık görevimizi yaptık. Başka insanlara umut olması için organlarını gönül rızası ile bağışladık. Karaciğer ve böbrekleri uygun olduğundan onları alıp nakil yapılacak. Kime nakil yapılırsa Allah uzun ömür versin ve dualarını eksik etmesin. Onun sevabı kardeşime öbür dünyada umut olur." dedi.

Recep Oksal'ın cenazesi Özel Medikar Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınarak Eskipazar ilçesinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde toprağa verildi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Organları 3 Kişiye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement