Seçimin Şaşırtan Partisi Yüzünü Batıya Çevirdi - Son Dakika
Politika

Seçimin Şaşırtan Partisi Yüzünü Batıya Çevirdi

Seçimin Şaşırtan Partisi Yüzünü Batıya Çevirdi

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye’de ilk defa bir belediye başkanlığını kazanmasının ardından yüzünü batıya çevirme cesaretini buldu.

03.04.2014 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye'de ilk defa bir belediye başkanlığını kazanmasının ardından yüzünü batıya çevirme cesaretini buldu.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde TKP'li Fatih Mehmet Maçıoğlu'nun belediye başkanlığına oturmasıyla birlikte TKP Türkiye'de ilk defa belediye başkanlığını kazanmış oldu. 2014 yerel seçimlerinde sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi için belediye başkan adaylarını belirlediklerini ifade eden TKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan eski adayı Savaş Sarı, "Ovacık'ta gerçekleşecek halkçı deneyim önemli. Bir sonraki seçimlerde 'halkçı belediyecilik böyle olur' örneğini verdiğimizde bizim için de cesaret kaynağı olacaktır" dedi.

HER İLÇEDE MECLİS ÜYESİ ADAYI BELİRLENDİ

Yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi için belediye başkan adayları, her ilçe için de belediye meclis üyesi adayları belirlediklerini kaydeden Sarı, "Ovacık'ta Demokratik Halklar Federasyonu ile TKP'nin listesinden ortak bir aday çıkarıldı ve seçildi. Fatih Mehmet Maçıoğlu halkın da desteklediği bir adaydı. İzmir'de bu olanakla çok fazla karşı karşıya kalamadık. Bizim derdimiz CHP'nin oylarını bölmek değildi. Halkın desteklediği bir aday çıkarmaktı. İkinci kriterimiz ise solun ve sol adayların gücünün artırılmasıydı" diye konuştu.

"OVACIK'IN ENERJİSİ ÖNEMLİ"

Ovacık'ın kendileri için cesaret olduğunu ifade eden Sarı şöyle konuştu: "Halkın kendi kendini yöneteceği örneği çıkarmak, bunun 2014 Türkiye'sinde hayata geçmesi, halkın kendi hakkına sahip çıkması açısından çok değerli. Türkiye'de son bir senedir söz sahibi olan ve cesaretini gösteren bir halkla karşılaştık. Bu psikoloji ortadan kalkmayacak. Ovacık örnekleri de bu konuda umut ışığı olacaktır. Ovacık,bu enerjiyi taşıyabildiği sürece önemli." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Seçimin Şaşırtan Partisi Yüzünü Batıya Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement