Turizmcilerin Yüzü Ramazan Bayramında Gülecek - Son Dakika
Güncel

Turizmcilerin Yüzü Ramazan Bayramında Gülecek

Turizmcilerin Yüzü Ramazan Bayramında Gülecek

Bayramda, denizi tercih eden tatilciler nedeniyle Mersin’in Silifke ilçesinde otel, motel ve pansiyon türü işletmelerin yüzde 100 doluluk oranı yaşayacağı bildirildi.

12.07.2015 11:18

Bayramda, denizi tercih eden tatilciler nedeniyle Mersin'in Silifke ilçesinde otel, motel ve pansiyon türü işletmelerin yüzde 100 doluluk oranı yaşayacağı bildirildi. Atakent'teki otellerde doluluk oranının yüzde 100 oldu.

Ramazan Bayramı sebebiyle vatandaşlar bayram hazırlıklarına başlarken, tatile çıkanlar gittikleri yerlerde otelleri doldurdu. Bayram tatili nedeniyle, başta otobüs işletmeleri olmak üzere ulaşım sektöründe yoğunluk yaşanırken, tatillerini sahil bölgelerinde ve denizde geçirmek isteyenler tercih ettikleri yazlık, tatil köyleri ve otellerde rezervasyon yaptırıyor.

Turizm beldesi Atakent'te yazlık ve otel bulmanın kolay olmadığını anlatan Club Efes Otel Müdürü Ömer Uyar, "Çünkü tüm rezervasyonlar neredeyse dolu. Ramazan ayı süresince iş yapamadık. Bayramda otellerde doluluk oranı yüzde 100 oranındadır" dedi. Yaz sezonunu değerlendiren Ömer Uyar, "Otel olarak bizim görevimiz dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından gelen iştirakçilerimizin huzurlu bir ortamda keyifli bir tatil yapmasını sağlamaktır. Otelimize gelen müşterilerimizin en güzel şekilde dinlenip eğlenmesi için gerekli hassasiyeti gösterdiğimize inanıyoruz. Ramazan Bayramı nedeniyle otelimizde yer kalmadı" diye konuştu.

Eylül ayının sonuna kadar sezonun devam ettiğini belirten Club Efes Otel ön büro şefi Erdinç Can ise şunları söyledi:

"Ramazan Bayramı nedeniyle mahallemizdeki tüm otel, motel ve pansiyonlar doldu. Mahallemizin güvenli bir tatil beldesi olması sebebiyle özellikle yerli turistler burayı tercih ediyor. Tarih, deniz, kum ve güneşin yanı sıra beldemize gelen yerli veya yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlıyoruz."

Silifke Turizm Derneği Başkanı Ali Küçük Ramazan Bayramında bölgedeki otel, motel ve pansiyon türü işletmelerin yüzde yüz doluluk oranı yaşayacağını belirterek, "Bu yıl beklentilerimizi daha yüksek tutmak adına tüm turizmci arkadaşlarımız yatarım yaptılar. Ama bu yıl Ramazan ayında işler çok kötü gitti. İlçemizde bu yıl Ramazan ayında turizmde yüzde yirmilik bir pay alabildik. Ramazan bayramında yüzde yüz doluluk oranı bekliyoruz. Önemli olan bizim Ramazan ayı içerisinde de iş yapabilmemizdi. Ancak beklentilerin altında bir gelişme yaşandı. Eylül ve Ekim aylarına kadar doluluk oranını yakalamamız lazım. Mersin turizmi Bayramdan bayrama 50 günlük bir iş yapıyor. Global ekonomik kriz ve yaşanan turizmde ki Rusya krizi mevcut siyasi durum yakın komşularımızın içinde bulunduğu karışıklık Mersin ve Silifke turizmini etkiledi" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Turizmcilerin Yüzü Ramazan Bayramında Gülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement