Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları - Son Dakika
Yerel

Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları

Salihli ilçesinde yaşayan ve bir çok organizasyonda altın madalya kazanan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencisi Uğur Kublay'ın, ABD'de yapılacak Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek.

25.06.2015 15:56

Salihli ilçesinde yaşayan ve bir çok organizasyonda altın madalya kazanan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencisi Uğur Kublay'ın, ABD'de yapılacak Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Sait Batıkan ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencisi Uğur Kublay, Kaymakam Ertan Peynircioğlu'nu ziyaret ederek Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları hakkında bilgi verdi.

Salihli Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Sait Batıkan, öğrencileri Uğur Kublay'ın 21 Temmuz 4 Ağustos tarihleri arasında ABD'nin Los Angeles kentinde yapılacak olan Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'nda, Türkiye'yi temsil edecek öğrencilerden biri olduğunu söyledi.

Kublay'ın daha önce Denizli ve İzmir'deki yarışmalarda altın madalya kazandığını hatırlatan Batıkan, hedeflerinin Dünya Şampiyonluğu olduğunu vurguladı.

Atletizm branşında yarışacak

Kublay'ın atletizm branşında yarışacağını bildiren Batıkan,  şunları söyledi?

"Okulumuz öğrencisi Uğur Kublay 4 yılda bir yapılan olan Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'nda atletizm branşında uzun atlama ve 100 metre de altın madalya için yarışacak. Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları, 21 Temmuz -  4 Ağustos tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Los Angeles kentinde gerçekleştirilecek. Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden de bir sporcu katılacak."

Uğur Kublay ise "Yaz Oyunları'na öğretmenlerimin de desteği ile çok iyi bir şekilde hazırlandım. Onların yüzünü kara çıkarmayacağım ve ülkeme madalya kazandıracağım" diye konuştu.

Salihli Kaymakamı Peynircioğlu da Kublay'ı kutlayarak başarılar diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement