Özel) Tarım Ambarı Yenişehir'de Organik Tarım Yapan Yok - Son Dakika
Ekonomi

Özel) Tarım Ambarı Yenişehir'de Organik Tarım Yapan Yok

Özel) Tarım Ambarı Yenişehir\'de Organik Tarım Yapan Yok

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “Yenişehir Türkiye’nin organik tarımda en önemli merkezi olabilir, yeter ki devlet destek olsun” dedi.

06.03.2015 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, "Yenişehir Türkiye'nin organik tarımda en önemli merkezi olabilir, yeter ki devlet destek olsun" dedi.

Yenişehir'in Türkiye'nin en büyük tarım ovalarından birisine sahip olduğunun altını çizen Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, "İlçede 30 bin dönümden fazla bakir toprak bulunuyor, şayet bu alanlar devlet tarafından koruma altına alınırsa, iddia ediyorum ki en kaliteli organik ürünler yetiştirilip Avrupa ve dünya ülkelerine ihraç edilir. Yeter ki bizlere destek olunsun" diye konuştu.

Aktaş, şu anda Yenişehir ilçesinde organik tarım yapan olmadığına dikkat çekerek, "İlçede 30 bin dönümden fazla bakir toprak bulunuyor eğer bu alanlar koruma altında olursa çiftçimiz en kaliteli organik ürünleri Yenişehir'den dünya pazarına gönderebilir. Bizler Ziraat odası olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız. Kızılhisar, Mecidiye, Aydoğdu, Terziler köylerimiz, gerek bakir toprakları, gerekse havası ile organik siyah incir ve papaz eriği yetiştirilmesi için Türkiye'nin en uygun bölgesidir" dedi.

Başkan Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çiçeközü, Fethiye, Terziler, Alaylı göletleri sulamaya açılmadan bu bölgelere yakın yerler koruma altına alınmalıdır. Bugün Çiçeközü, Karaamca, Yazılı, Mahmudiye, Fethiye, Alaylı gibi köylerimizde ise meyve sebzelerin her çeşidi organik olarak rahatlıkla yetiştirilebilir. bu konuda valimizden, milletvekillerimizden ve Tarım Bakanımızdan destek bekliyoruz. Bize öncülük yapılmasını istiyoruz". - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Özel) Tarım Ambarı Yenişehir'de Organik Tarım Yapan Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement