Özgecan Aslan Parkı'ndaki Balerin Heykelleri Söküldü - Son Dakika
Güncel

Özgecan Aslan Parkı'ndaki Balerin Heykelleri Söküldü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Heykelin sökülmesinden görüntüler Fethiye Belediye Başkanı Saatcı'nın açıklamaları Özgecan Aslan Parkı'ndaki balerin heykelleri söküldü Fethiye Belediye Başkanı Saatcı: - "Bu anıta (Özgecan Aslan Anıtı) çok emek verildi.

08.03.2016 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Heykelin sökülmesinden görüntüler

Fethiye Belediye Başkanı Saatcı'nın açıklamaları Özgecan Aslan Parkı'ndaki balerin heykelleri söküldü

Fethiye Belediye Başkanı Saatcı:

- "Bu anıta (Özgecan Aslan Anıtı) çok emek verildi. Bu emeğin 4 tane devasa balerinle ortada kalmasına, küçülmesine müsade etmedik"

Mersin'de evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın anısına, Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılan parktaki balerin heykelleri yerlerinden kaldırıldı.

İlçedeki 2. Etap Sahil Bandı'ndaki parka konulan yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki 4 balerin maketi, parktaki Özgecan Anıtı'ndan büyük olduğu gerekçesiyle belediye ekiplerince söküldü.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Özgecan Anıtı'nın önüne hiçbir şeyin geçmesine müsade etmeyeceklerini ifade etti.

Saatcı, "Arkadaşlarımız bize bir sürpriz hazırladıklarını söylediler. Ancak, balerin heykelleri anıtın 4 katı büyüklüğünde devasa şeyler oldu. Bu nedenle Özgecan Anıtı'nın özelliği ortadan kalktı" dedi.

Balerinlerin "müstehcen" olduğu yönünde iddialar ortaya atıldığına işaret eden Saatcı, bu söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Özgecan Anıtı'nın olmazsa olmazları olduğuna değinen Saatcı, "Bu anıta çok emek verildi. Bu emeğin 4 tane devasa balerinle ortadan kalmasına, küçülmesine müsade etmedik. Yazılan, çizilenler, yorum yapılan her şey yanlış, günahımızı alıyorlar. Sökülen balerinler daha uygun bir yerde değerlendirilecek" diye konuştu.

Özgecan Aslan Parkı\'ndaki Balerin Heykelleri Söküldü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özgecan Aslan Parkı'ndaki Balerin Heykelleri Söküldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement