Özgürlük Mücadelesi Engel Tanımıyor - Son Dakika
Yerel

Özgürlük Mücadelesi Engel Tanımıyor

Özgürlük Mücadelesi Engel Tanımıyor

Batmanda ikamet eden Bedensel engelli baba, cezaevindeki zihinsel engelli oğlu için özgürlük mücadelesi başlattı.

27.08.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zihinsel engelli çocuğu için Cumhurbaşkanından af istedi.

Zihinsel engelli Suat Çelik'in PKK üyesi olduğu gerekçesiyle 3,5 yıl hapis cezası ile tutuklanmasının ardından kendisi de bedensel engelli olan baba Ali İhsan Çelik, oğlu için özgürlük mücadelesi başlattı.

2011 yılında BDP'nin bir yürüyüşünde polise taş attığı gerekçesiyle tutuklanan ve 3,5 yıl hapis ile cezalandırılan 25 yaşındaki zihinsel engelli Suat Çelik, 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra avukatların itirazı sonucu salıverilmişti.

Ancak, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin yeniden yargıladığı engelli Suat Çelik, 1,5 ay önce 3,5 yıllık ceza infazının tamamlanması kararıyla yeniden cezaevine konuldu.

Bunun üzerine Suat Çelik'in bedensel engelli olan 9 çocuk babası Ali İhsan Çelik, Adalet Bakanlığı nezdinde yaptığı görüşmeler olumlu neticelendi.

Bakanlık baş danışmanlığı ve Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ile görüşen Ali İhsan Çelik, daha sonra Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunurken, Cumhurbaşkanlığına da af talebinde bulundu.

Adalet Bakanlığı bu girişim üzerine % 50 zihinsel raporlu Suat Çelik'in adli kontrole gönderilmesi kararı verdi. Çelik'in Batman Bölge Devlet Hastanesi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi ve İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildikten sonra özgürlüğüne kavuşması bekleniyor. www.batmangazetesi.com.tr

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Özgürlük Mücadelesi Engel Tanımıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement