Pakistan Büyükelçiliği Ankara'daki olayda "Kara Gün" anıldı - Son Dakika
Güncel

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'daki olayda "Kara Gün" anıldı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara\'daki olayda "Kara Gün" anıldı

Program Keşmirli tüm şehitler, Quetta'daki Polis Eğitim Okulu'ndaki şehitler ve Pakistan ve Türkiye'deki terör saldırısı kurbanları için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

27.10.2016 15:19

"Kara Gün'ü" anmak ve Hindistan İşgalindeki Cammu ve Keşmir'in (IOK) baskı altındaki halkıyla dayanışma isteklerini yeniden teyit etmek için Pakistan topluluğunun çok sayıda üyesi, öğrenciler ve Türk misafirler Çarşamba akşamı Ankara'da Pakistan Büyükelçiliğinde düzenlenen bir olaya katıldılar.

Bu olayın konuşmacıları genç Keşmirli lider Burhan Wani'nin yargısız infazı sonrasında IOK'de artan insan hakları ihlallerine vurguda bulundu. Bunlar güvenlik güçleri tarafından son zamanlarda yapılan şiddet ve baskı akınını güçlü bir şekilde kınadılar. Tüm katılımcılar "siyah kol bantları" taktı.

Van Milletvekili ve Türkiye-Pakistan Kültür Derneği'nin Başkanı Sayın Burhan Kayaturk dünyanın İşgal Altındaki Keşmir'deki zalimlikleri seyrettiğini ama geniş biçimde bu konuda sessiz olduğunu söyledi. Kendisi Türkiye'nin Keşmir'in ezilen insanlarını desteklemeye devam edeceğini ve her zaman Pakistan'ın yanında duracağını ifade etti. Keşmir anlaşmazlığının BM Güvenlik Konseyi kararlarına göre özgür ve tarafsız bir plebisit yoluyla çözümü için Türkiye'nin desteklerini yeniden vurguladı.

Bu olay üzerine yaptığı konuşmada, Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Sohail Mahmood, Burhan Wani'nin 8 Temmuz 2016'da şehit edilmesinden beri 150'nin üzerinde Keşmirlinin hayatını kaybettiğini, 15,000'den fazlasının da yaralandığını bildirdi. Hindistan güvenlik güçleri tarafından misket silahlarının kullanılmasından dolayı, 700'den fazla genç gözlerinden ciddi şekilde yaralandı ve 150 tanesi de kalıcı olarak kör oldu. Kendisi işgal güçleri tarafından aşırı güç kullanımının hemen sonrasında bazı seslerin yükseldiğini, bunlara BM Genel Sekreterinin ve OIC'nin de dahil olduğunu söyledi. Kendisi uluslararası topluluğun İşgal Altındaki Keşmir'de yaşanan trajediye acil dikkat göstereceği ve Keşmir halkına rahatlık ve adalet sağlamak için çaba gösterileceği yönündeki ümitlerini belirtti. Büyükelçi aynı zamanda Türkiye liderlerinin, hükümetinin ve halkının Keşmir davasına verdiği kararlı destek için en içten gelen şükranlarını ifade etti.

Özellikle çocuklara, kadınlara ve yaşlılara karşı yapılan Hint zalimliklerini vurgulayan bir belgesel gösterildi. Pakistan Büyükelçiliği Okulu öğrencileri "Ansoon ki zuban koi sunta nahi" adında bir Keşmir şarkısı söylediler. Olay şehitler için ve yaralı Keşmirlilerin erkenden iyileşmesi için dua edilmesiyle ve bunun ardından tüm katılımcılar tarafından mumların yakılmasıyla sonuçlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pakistan Büyükelçiliği Ankara'daki olayda 'Kara Gün' anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement