Pakistan-Hindistan İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Pakistan-Hindistan İlişkileri

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Ulusal Güvenlik-Dış Politika Danışmanı ve fiili Dışişleri Bakanı Sertaj Aziz, "Hindistan, Pakistan'daki terörizmin sponsorluğunu yapıyor" dedi.

02.10.2015 18:48

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Ulusal Güvenlik-Dış Politika Danışmanı ve fiili Dışişleri Bakanı Sertaj Aziz, "Hindistan, Pakistan'daki terörizmin sponsorluğunu yapıyor" dedi.

Aziz, Pakistan resmi haber ajansı Associated Press Pakistan'da (APP) yer alan habere göre, BM Genel Kurul toplantıları için bulunduğu New York'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vikas Swarup'un Pakistan karşıtı yaptığı açıklamaları ve suçlamaları reddeden Aziz, ülkesinin terörün her türlü formuna karşı mücadelesini sürdürdüğünü ifade etti.

"Pakistan terörün her formuna karşı geniş çaplı askeri operasyon yapmakta ve mücadelesini sürdürmektedir" diyen Aziz, şunları kaydetti:

" Hindistan, Pakistan'daki terörizmin sponsorluğunu yapıyor. BM Daimi Temsilcimiz Meliha Lodhi, özellikle ülkemizin aşiretler bölgesinde, Belucistan'da ve Karaçi kentindeki terörist aktivitelerdeki Hindistan'ın ilişkisini içeren bulguları 3 dosya halinde BM Genel Sekreteri Ban'a sundu. Bunun yanı sıra BM görüşmeleri sırasında 15 ülke dışişleri bakanını da Hindistan'ın Keşmir bölgesindeki çatışma hattındaki agresiflikleri hakkında da bilgilendirdik. Biz her defasında tüm sorunların diyalog yolu ile çözülmesinden yana olduğumuzu belirtiyoruz ancak Hindistan sadece terör konusunu vurguluyor."

Hindistan'ın, Pakistan'ı Keşmir'de işgalci olarak tanımlamasını 'tarihsel bir komedi' olarak nitelendiren Aziz, "Biz, BM Güvenlik Konseyi'nin daha önce Keşmir için aldığı kararların uygulanmasını talep ediyoruz. Hindistan bunları uygulamıyor ve ancak gerçek işgalci olan bu kararlara karşı çıkar" dedi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Keşmir bölgesinin bir kısmını kontrolü altında tutan Hindistan'ı işgalci olarak nitelemiş ve "Keşmir'de yaşayan kuşaklar sadece verilen sözlerin tutulmadığına ve acımasızca zulme şahit oldular" demişti. Şerif, konuşmasının devamında Keşmir'in askerden arındırılması çağrısında da bulunmuştu.

Bunun üzerine Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vikas Swarup, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Pakistan'ı terörü politika haline getirmekle suçlayarak, "Pakistan terörden en fazla zarar gören değil, terörün sponsoru olan bir ülke. Keşmir'in askerden arındırılması bir çözüm değildir. Terörizmden arındırılması gerekir. Pakistan'daki istikrarsızlığın nedeni teröristleri beslemesinden dolayıdır. Komşuyu suçlamak çözüm değildir" cümlelerini kaydetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan-Hindistan İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement