Parder'den Sağlık Lisesi Öğrencilerine Bilgilendirme - Son Dakika
Yerel

Parder'den Sağlık Lisesi Öğrencilerine Bilgilendirme

Parder\'den Sağlık Lisesi Öğrencilerine Bilgilendirme

Paramedik Derneği (PARDER) Eskişehir İl Başkanlığı tarafından, Seyitgazi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine, ehliyet ile ilgili değişen kanun ve çeşitli konular hakkında bilgilendirme yapıldı.

26.05.2016 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paramedik Derneği (PARDER) Eskişehir İl Başkanlığı tarafından, Seyitgazi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine, ehliyet ile ilgili değişen kanun ve çeşitli konular hakkında bilgilendirme yapıldı.

PARDER Eskişehir İl Başkanı Kadir Çekiç ve beraberindekiler, öğrencilerle bir araya gelerek bilgilendirmelerde bulundu. Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Çekiç, okul yönetiminin kendilerini çok iyi karşıladıklarını aktardı. Öğrencilere, sürücü eğitmeni ile bilgilendirmelerde bulundukları anlatan Çekiç, "Geleceğin umudu gençliktedir. Paramedik mesleğinin de geleceği genç meslektaşlarımızdır. Bu sözle hareket ederek, genç meslektaşlarımıza Paramedik mesleğini, ilk ve tek dernek olan Paramedik Derneği'ni ve değişen ehliyet kanununun kendilerini nasıl etkileyeceği hakkında bilgiler vermek amaçlı Seyitgazi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ziyaret ettik. Ambulans kullanımı hakkında bilgi verilmesi amacıyla uzman sürücü eğitmeni Mustafa Çokadar ile yeni ehliyet kanunu hakkında detaylı bilgiler verdik. Ehliyet kanununun atamalarda mağduriyet oluşturmaması amacıyla PARDER Genel Merkezi, Sağlık Bakanlığı ile yakın zamanda görüşecektir. Okul Müdürü Erol Karameşe, öğretmenimiz Adil Şenkal ile diğer öğretmenlerimiz bizleri saygıyla karşılayıp, öğrencilerine mezuniyet sonrası yararlı olacak olan bilgileri aktarmamıza destek oldular" dedi.

Ziyarette, PARDER'in Türkiye'de ilk ve tek olduğunu, öğrencilere her türlü destek olmaya hazır olduklarını aktaran Çekiç, "Acil Tıp Teknisyeni (ATT) programı son sınıf öğrencilerin en çok merak ettiği Paramedik'liğe geçiş hakkında bilgiler verdik. YÖK sistemi gereğince sınavsız geçişe tüm programların açılmasının ve ATT'ler için az sayıda kontenjan ayrılmasının maalesef Yükseköğretim Kurulu (YÖK) sistemi gereğince de 2 yıl gibi kısa sürede Paramedik mesleki alt yapısı olmayan bu lise programı mezunlarının, Paramedik eğitiminin ne denli yeterli olabileceğini öğrencilerle söyleşi tarzında konuştuk. PARDER'in bu mesleğin mihenk taşı olduğunu ve Türkiye'de ilk ve tek dernek olduğumuzu yineleyerek, öğrencilere her konuda destek olabileceğimizi belirttik" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Parder'den Sağlık Lisesi Öğrencilerine Bilgilendirme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement