Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Görüştü

Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile bir araya geldi.

14.10.2014 23:44  Güncelleme: 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Fransa'nın başkenti Paris'te biraraya geldi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Kerry, iki ülkenin Ortadoğu'da aşırı akımlarla mücadelede, İran ve Kuzey Kore'nin nükleer programları konusunda daha yakın çalışacağını söyledi. Tahran yönetimiyle nükleer konusunda bir anlaşmanın imkan dışı olmadığını söyleyen Kerry, "İmkan dışı olmadığını düşünüyorum ancak çözülmeyi bekleyen zor sorunlarımız var" dedi.

Kerry, Rusya'nın ABD ile IŞİD'e ilişkin istihbarat paylaşımı konusunda hemfikir olduğunu belirtti.

Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kerry, Luhansk ve Donetsk'te düzenlenecek herhangi bir referandum girişiminin Minsk anlaşmasının ihlali anlamına geldiğini kaydetti. Kerry referandumun Ukrayna ve uluslararası toplum tarafından tanınmayacağını kaydetti.

Kerry ayrıca Rusya'nın ülkenin doğusunda devam eden şiddeti durdurması ve askeri gücünü geri çekmesi gerektiğini belirtti.

Lavrov ise ABD ile Rusya'nın Ortadoğu'yu tehdit eden terörle mücadele konusunda işbirliğini artıracağını vurguladı. Lavrov, "Kerry ve ben savaşan tarafları temsil etmiyoruz. Özellikle bütün Ortadoğu'yu tehdit eden ana unsur terörizmle mücadeleye ilişkin daha iyi bir işbirliği içine girerek sorunların çözümünde etkin rol alabiliriz" diye konuştu

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile de görüşen Lavrov, Ukrayna'daki gelişmelere ve IŞİD terörüne ilişkin görüş alışverişinde bulundu. İki bakanın ayrıca Fransa'nın Rusya için ürettiği Mistral sınıfı helikopter taşıyıcı savaş gemilerinin teslimatı konusunu da görüştüğü belirtiliyor. - Ile-de-France

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement