Pekşen, Şalpazarı'ndan Birlik Mesajı Verdi - Son Dakika
Yerel

Pekşen, Şalpazarı'ndan Birlik Mesajı Verdi

Pekşen, Şalpazarı\'ndan Birlik Mesajı Verdi

CHP Trabzon Milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, ülkeyi ayrıştırmak isteyen malum zihniyete, Şalpazarı Acısu şenliklerindeki birlik ve beraberlik tablosunun çok önemli bir ders verdiğini söyledi.

10.05.2015 15:20

CHP Trabzon Milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, ülkeyi ayrıştırmak isteyen malum zihniyete, Şalpazarı Acısu şenliklerindeki birlik ve beraberlik tablosunun çok önemli bir ders verdiğini söyledi.

CHP Trabzon milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, İl Başkanı Guzide Uzun ve partililerle birlikte seçim çalışmaları kapsamında her yıl geleneksek olarak düzenlenen Şalpazarı Acısu şenliklerine katıldı. 10 Mayıs Anneler Günü nedeniyle de şenlik alanına gelen annelere karanfil dağıtan Pekşen, gördüğü ilgi karşısında moral depolarken Şalpazarı'ndan birlik mesajı verdi.Pekşen, Acısu şenliklerinde kurulan horona eşlik etti.

1908 yılında Amerika'da başlayan Anneler Günü darbesinin bütün dünyaya yayıldığını belirten CHP milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, "Annelerimiz için senede bir gün değil 365 gün her dakika büyük bir nezaketle ve saygıyla onlara özen göstermeliyiz. Dünyaya bizi getiren o annelerimizin bizim üzerimizde sonsuz emeklerinin olduğunu hepimiz biliyoruz. Annelerimiz sürekli bizim için kaygılandıklarını, endişelendiklerini, bizim için geleceği kurduklarını biliyoruz. Biz de annelerimiz için ömrümüz boyunca bir şeyler yapma gayreti içerisindeyiz" dedi.

"ÜLKEYİ AYRIŞTIRMAK İSTEYENLER ŞALPAZARI'NA BİR BAKSIN"

Pekşen, Şalpazarı Acısu şenliklerininin bu ülkeyi ayrıştırmak isteyenlere çok önemli bir ders verdiğini belirterek, "Burada gördüğümüz bu festival aslında Anadolu'nun önemli bir mesajını tüm Türkiye'ye dalga dalga veriyor. Buradaki renkler bize her şeyi anlatıyor. Anadolu kadını kocasının yanında, tasada, sevinçte ve çoşkuda birlikte onunla omuz omuza. Her renk var burada, ayrıştırma yok. İlkellik yok. Anadolu'dan her renk var ve renklerin müthiş bir armonisi var burada. Kadını ile erkeğiyle yan yana horon oynar gibi yaşamak istiyorlar. O ilkel kafalara seslenmek istiyorlar, onlarda barış içinde bir arada birlikte yaşama duygusunu taşımalı diyorlar. Bu ülkeye bir takım çağ dışı ve ilkel bir takım yobaz zihniyetleri empoze etmeye çalışanlara en güçlü mesaj Şalpazarı'ndan veriliyor. Bizim renklerimiz bizim müziğimiz burada diyorlar. Kültürümüz bura da, kadını ile erkeği ile genci ile yaşlısıyla bir arada, biz ekmeğimizi bölüşüyoruz. Helvamızı kavuruyoruz. Geleceğimizi birlikte kuruyoruz diyorlar. Biz de onların sesi, gözü ve kulağı olacağız. Anadolu'da bu meş'aleyi her yere taşıyacağız. Türkiye'yi yöneten malum zihniyetin ayrıştırma kültürüne karşı Şalpazarı'nın çok güçlü bir ders verdiğini, sandıkta da gerekeni yapacağını burada görüyoruz. İşte Şalpazarı'nın dünyaya en güzel mesajı bu. Bu mesaj adresini bulacaktır" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pekşen, Şalpazarı'ndan Birlik Mesajı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement