Penguen Dansıyla Protesto - Son Dakika
Güncel

Penguen Dansıyla Protesto

Penguen Dansıyla Protesto

Başkent Dayanışması Penguen dansıyla Kızılırmak'tan gelen Ankara suyuna protesto etti.

15.09.2014 16:34  Güncelleme: 16:37

Başkent Dayanışması temiz su kullanımı gasp eden Melih gökçek Belediyeciliğini protesto etmek amacıyla Güvenpark'ta bir araya geldi. Bileşenler Penguen danslı su protestosu yaptı. Grup üyeleri öncelikle susuz yaşam tatbikatı yaparak, tietral gösteriyle Ankara suyunun kirliliğini anlattı. "Sesimizi duymayan, Ankara halkına inanmayıp, penguen gibi davrananlara penguen dansı yapıyoruz" diyen grup üyeleri müzik eşliğinde penguen danslı protesto yaptı. Renkli bir gösteriye sahne olan Güvenpark'ta grup üyeleri etraftakilerin alkışları eşliğinde dansı sonlandırdı.

Dansın ardından yapılan basın açıklamasını Başkent Dayanışması adına Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şube Sekreteri Müşra Zeren okudu. Yapılan açıklamada "Ankara'da suyun rengi , tadı ve kokusu ile şikayetler artıyor. İshal vakaları giderek artıyor.Ortaya çıkan durum Kızılırmak suyu Ankara'ya veriliyor. Kızılırmak suyu aşırı sülfatlı bir sudur. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin kendi yayınladığı verilere göre, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla şebeke suyundaki sülfat oranı 5 misli artmış bulunmaktadır. Nitekim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı .İ. Melih Gökçek de 4 aydır Kızılırmak Suyunun şehir şebekesine karıştırıldığını söyleyerek bu iddialarımızın doğruluğunu kamuoyu nezdinde itiraf etmiş bulunuyor. Gökçek'in itiraflarına göre musluklarımızdan akan suyun %30'u Kızılırmak'tan gelmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara`nın su ihtiyacını karşılayacak temiz ve bol su kaynağı olan Işıklı- Gerede sisteminin hayata geçirilmesini geciktirmiş 2008 yılında Kızılırmak suyunu Ankara`ya vermeye başlamıştır." ifadelerine yer verildi.

"Gökçek Belediyeciliği'ne riskli alan kararı alınsın"

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise Melih Gökçek'in kameralar önünde temiz diyerek su içmesini, Çernobil faciasından sonra radyasyonlu çayı içen bakana benzetti. Candan, "sudaki sülfat oranı gösteriyor ki halkın sağlığı tehdit ediliyor, Halk Sağlığı Kurumu Temmuz, Ağustos raporlarını açıklamalı, kamuoyuyla paylaşmalı, temiz su içmek herkesin hakkı, Melih Gökçek belediyeciliği ile Ankara risk altındadır, afete maruz bir kenttir. Bakanlar Kurulu yeşil alanlarımıza, tarihi mirasımıza yönelik riskli alan kararı alacağına, Melih Gökçek Belediyeciliğine riskli alan kararı alsın ,hepimiz risk altındayız, üstgeçitler altgeçitler, kavşaklar, kaldırımlar, dökülen saat kuleleri ve giriş kapıları kirli su ve daha birçok şey hepimiz için Gökçek belediyeciliğinin risk yarattığını ortaya koymaktadır"dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Penguen Dansıyla Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement