Pera Palace Hotel Jumeirah'da Edward Elgar Anıldı - Son Dakika
Güncel

Pera Palace Hotel Jumeirah'da Edward Elgar Anıldı

Pera Palace Hotel Jumeirah, otelde kalışının yıldönümünde, ünlü İngiliz besteci Edward Elgar'ı İngiliz Başkonsolosu Leigh Turner'in da katıldığı bir organizasyonla andı.

26.09.2014 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü İngiliz besteci Sir Edward Elgar, Pera Palace Hotel Jumeirah'da çok özel bir etkinlikle anıldı. Otelde kaldığı 25 Eylül 1905 tarihine ithafen, kalışının yıl dönümünde, Orient Bar'da gerçekleşen program, İngiliz Konsolosu Leigh Turner ve Pera Palace Hotel Jumeirah Genel Müdürü Pınar Kartal Timer'in, Sir Edward Elgar'ın fotoğrafını Orient Bar'ın duvarına asmasıyla başladı. Türk müzikolog Dr. Emre Aracı'nın kaleme aldığı, bestecinin Birleşik Krallık'tan Türkiye'ye kadar uzanan yolculuğunu, İstanbul'a duyduğu hayranlığı ve Pera Palace'ta konakladığı günleri de konu alan "Elgar in Turkey" kitabının sunumuyla devam eden etkinlik dinleyicilerin soru cevaplarıyla son buldu.

"Elgar in Turkey"

1924 yılında kendisine "Master of the King's Music" unvanı verilen, hazırladığı eserlerin çoğu Britanya ve uluslararası klasik batı müziği konserleri repretuvarına girmiş olan, oratoryo, oda müziği, senfoni, konçerto bestecisi Edward Elgar, Dr. Emre Aracı'nın "Elgar in Turkey" adlı kitabıyla, Pera Palace'ta kalışının yıldönümünde yeniden hatırlandı. Osmanlı İmparatorluğu'ndaki Avrupai müzik geleneği üzerine araştırmalarıyla tanınan Türk müzikolog, orkestra şefi ve besteci Dr. Emre Aracı, ünlü bestecilerin Türkiye'ye yaptıkları ziyaretlerin tarihte yeterince bilinmediğinden yola çıkarak, Elgar'ın Londra'dan İstanbul, İzmir ve Çanakkale'ye uzanan yolculuğuna dair bilinmeyenleri ve Pera Palace'ta kaldığı günleri gün ışığına çıkardı.

Klasik müzik buluşmaları, caz konserleri, edebiyat sohbetleri gibi etkinliklerle kültür sanat meraklılarını yıl boyunca besleyen İstanbul'un incisi Pera Palace Hotel Jumeirah, 25 Eylül günü Orient Bar'da tüm klasik müzik severlere keyifli ve verimli anlar yaşattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pera Palace Hotel Jumeirah'da Edward Elgar Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement