Peşmerge Geçişi MİT Üzerinden Asker Devrede Değil - Son Dakika
Güncel

Peşmerge Geçişi MİT Üzerinden Asker Devrede Değil

Türkiye üzerinden Kobani'ye geçecek olan Peşmerge'nin, Türkiye topraklarından geçişinde ana görev MİT'te olacak. TSK unsurları hiç ya da en az seviyede devreye girecek

28.10.2014 22:28  Güncelleme: 22:52

Türkiye üzerinden Kobani'ye geçecek olan Peşmerge'nin, bu geçişinin nasıl olacağına dair önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, Peşmerge'nin Türkiye topraklarından geçişinde ana görev MİT'te olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları ise hiç ya da en az seviyede devreye girecek.

TOPLANTIDA MASAYA YATIRILDI

Peşmergenin geçişi önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun katılımıyla yapılan "Güvenlik Zirvesi"nde ayrıntılı ele alındı.

KONTROL MİT'TE OLACAK

Edinilen bilgiye göre asker, Peşmergenin geçişinde "Ana yüklenici" olarak görev almak istemediği mesajını verdi. Askerin bu tutumu, "TSK, Peşmergenin geçişinde devrede olduğu görüntüsü vermek istemiyor" diye yorumlandı. Bunun üzerine Peşmergenin geçişinde ana görevi MİT'in üstlenmesi uygun bulundu. TSK unsurlarının, Peşmerge'nin sınırda askeri bölgeden geçiş yaparken devreye girebileceği belirtildi.

MÜRŞİTPINAR'DAN GEÇECEKLER

Yetkililer, havayoluyla gelecek olan Peşmergenin Kobani'ye Suruç'taki Mürşitpınar sınır kapısından geçiş yapacağını söylediler.

AĞIR SİLAHLAR GEÇMEYECEK

Bu geçiş nedeniyle ABD'nin dün havadan Mürşitpınar yakınlarındaki IŞİD hedeflerine yönelik en kapsamlı "Halı bombardımanı" şeklinde saldırılar yapıp, IŞİD mevzileri ile militanlarını ateş çemberine alarak imha ettiği bildirildi. Peşmergenin karayoluyla Türkiye üzerinden geçecek silahlar arasında tank ve uzun namlulu toplar gibi ağır silahlar olmasının söz konusu olmadığı belirtildi.

Peşmerge Geçişi MİT Üzerinden Asker Devrede Değil
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Peşmerge Geçişi MİT Üzerinden Asker Devrede Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ismail: peşmerge varol 18 12 Yanıtla
  • kendal: nasıl yorum apıyorsunuz utanın bu nasıl iş kurtlerin ölmesi sizi bu kadar sevindirmesi bu bir hastalıktır dun ocakta bir göcuk oldu ordaki vatandaş mutlaka turktur kurte olabilir buna sevinen insanlıktan nasibini almamış siz nasıl miletsiniz bu kadar alçanmayın 11 0 Yanıtla
  • yazıklar olsun: bu turkiyenın tarihinde bi kara leke olarak gecer demeki kurtlerden başka kurtlerin dostu yoktur yazıklar olsun nefretimizi kazandılar kobane kurt değilde başka bir ırk olsaydı turkiye sesin kalmazdı sırf kurt olduğu için sesiz kaldı 6 4 Yanıtla
  • MEHMET: kıskanclıgınızda olu gıdeceksınız ıcınıze dert olsun kurdun varlığı 6 3 Yanıtla
  • vatan sever: 155 lik obüs hafif silah oluyor herhalde tabi ya tabanca niyetine. önemli olan niyet 7 1 Yanıtla

Advertisement