Pilotun Hayvan Sevgisi - Son Dakika
Güncel

Pilotun Hayvan Sevgisi

Pilotun Hayvan Sevgisi

PİLOT Bora Buhara, kamp için gittiği Ilgaz Dağı'nda eliyle beslediği sahipsiz köpeklerin Çankırı Belediyesi tarafından barınağa götürülmesini sağladı.

22.10.2016 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PİLOT Bora Buhara, kamp için gittiği Ilgaz Dağı'nda eliyle beslediği sahipsiz köpeklerin Çankırı Belediyesi tarafından barınağa götürülmesini sağladı. Bora, köpeklerden birini sahiplenmek için İstanbul'dan bin kilometre yol katetti.

Ilgaz Kırkpınar yaylasında bir süre önce kamp yapan TENERE Türkiye Motosiklet Grubu'nun üyesi pilot Bora Buhara ve arkadaşlarının sosyal medya üzedrinden yaptıkları girişimle, buradaki sahipsiz köpekler, Çankırı Belediyesi tarafından hayvan barınağına götürüldü. Durumu öğrenen Buhara, köpekler için İstanbul'dan Çankırı'ya gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Barınağı ziyaret eden Buhara, "Geçen cuma günü TENERE motosiklet grubunun daveti ile yaklaşık 30 kişi Ilgaz Kırkpınar Yaylası'na kamp yapmak için geldik. Daha sonra yaylada başıboş 20-25 köpek gördük. Hayvanların durumları çok kötüydü. Hepsi, aç durumdaydı. Hayvanlar açlıktan karton, fındık kabukları gibi şeyler yiyorlardı. Elimizden geldiğince hayvanları besledik. Pazar günü döndükten sonra arkadaşlarla ne yapabileceğimizi konuştuk ve çeşitli girişimlerde bulunduk. Köpeklerin Çankırı Belediyesi tarafından barınağa alındığını duyunca çok sevindik. Hayvanların yaşamlarını emniyet içerisinde sürdüreceklerine emin olduk. Hayvanların oradaki içler acısı durumunu gördükten sonra burada barınaktaki durumlarından çok memnun oldum. Yetkililere teşekkür ediyorum. İşlemleri yapıldıktan sonra kendi elimle beslediği kurt köpeğini İstanbul'a götüreceğim ve bundan sonra benimle yaşamaya devam edecek. TENERE Türkiye grubu adına geldim. Bu yüzden köpeğimizin ismini de TENERE vereceğim" dedi.

HAYVANLAR ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Hayvanların, çocukların gelişimi açısından da önemli olduğunu vurgulayan Bora Buhara, "Bin kilometre yol katettim. Bu önemli değil. Çünkü o da bir canlı. Bahçemizde bizimle birlikte yaşayacak. 10 yaşında bir oğlum var. Onunla birlikte eğlenirler. Oğlum da hayvan sevgisini yaşamış olur. Ben de hayvanlar içerisinde büyüdüm. Çocukların gelişim aşamasında hayvanlarla birlikte olması, onların gelişimleri açısından önemli. Elimizden geldiğince onu yaşatmaya çalışacağız" diye konuştu.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de her canlının yaşama hakkı olduğunu belirterek, "insan sevgisi kadar hayvan sevgisi de önemli. Biz buna çok dikkat ediyoruz" dedi.

- Çankırı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pilotun Hayvan Sevgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement