IŞİD'in "Öldürdük" Dediği PKK'lı Bahoz Erdal, Röportaj Verdi - Son Dakika
Güncel

IŞİD'in "Öldürdük" Dediği PKK'lı Bahoz Erdal, Röportaj Verdi

IŞİD\'in "Öldürdük" Dediği PKK\'lı Bahoz Erdal, Röportaj Verdi

Suriye'nin Kobani ilçesinde IŞİD saldırıları sırasında öldüğü ileri sürülen PKK'nın üst yöneticilerinden Feyman Hüseyin, örgüt kampında ortaya çıktı.

16.11.2014 16:24  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Kobani ilçesinde IŞİD saldırıları sırasında öldüğü ileri sürülen PKK'nın üst yöneticilerinden "Bahoz Erdal" kod adlı Feyman Hüseyin, örgüt kampında El Cezire televizyonuna konuştu.

FOTOĞRAFLARI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

El Cezire'nin Arapça Kanalı'na konuşan Feyman Hüseyin, Irak'ta PKK kamplarından birinde görüntülendi. Feyman Hüseyin'in televizyon röportajıyla ilgili fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı.

ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

10 Kasım'da Bahoz Erdal'ın, Kuzey Irak'tan YPG çetelerine moral vermek ve direnişi organize etmek için Kobane'ye geldiği, şehrin "Azadi" (Özgürlük) meydanında incelemelerde bulunurken IŞİD'in aniden saldırdığı iddia edilmişti. Saldırıda Bahoz Erdal'ın, korumaları ve YPG militanlarına rağmen yüzü parçalanarak hayatını kaybettiği ileri sürülmüştü.

BAHOZ ERDAL KİMDİR?

Dr. Bahoz Erdal adıyla bilinen asıl adı Fehman Hüseyin olan terörist lider 1969 yılında Suriye'de doğdu. Gençlik yıllarında Şam'da tıp eğitimi aldı. Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. 2004 ve 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) kumandanlığını yaptı. Son olarakta Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı çeteci grubu yönetiyordu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel IŞİD'in 'Öldürdük' Dediği PKK'lı Bahoz Erdal, Röportaj Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • nuri: lan bunlar kobaniye gidermi bunlarda o yürek ne gezer korkularından girmişler deliğe kafalarını çıkaramıyorlar 70 63 Yanıtla
  • Zilan: Yiğitler ölmez 63 56 Yanıtla
  • bayburtlu: eskı resımler ıle mı mıllet ı kandırıyorsunuz . geberdı ınsaallah bu ıslam dusmanı 53 59 Yanıtla
  • istanbul: üzüldüm ama neyse umarim bidahakine olur, dünya böylelerinden temizlenmeli 31 40 Yanıtla
  • HASAN SİVRİ: bir de biz kürtlerin savunucuları olucaklar. neden halen inlerin den çıkmıyolar?işid e dağda pusu kurçaklar sanırım geçerler ordan diye 20 40 Yanıtla
  • Hınıs: Tc nin korkulu rüyası kabusu 25 19 Yanıtla
  • ZEBANİ: ZEBANİLER BİLE İSTEMEDİ. TEKRAR BAŞIMIZA BİR BELA 19 23 Yanıtla
  • Az kaldi: Bence oluden farki yok hayata bak dag kecisi gibi. 17 18 Yanıtla
  • Basri Malatya: Aslen Suriyeli olan bu soysuz kovanı gidip savaşları neden çünkü korkak hain bunlar kafası kopacaktı, kovanı Türkiyede mayın doseyip kaçmaya benzemez haince pusu atmaya benzemez. InsaAllah en kisa zamanda geberir. 16 18 Yanıtla
  • Çiya: Türklerin korkulu rüyası 20 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement