PLASFED Her Geçen Gün Daha da Büyüyor - Son Dakika
Güncel

PLASFED Her Geçen Gün Daha da Büyüyor

PLASFED Her Geçen Gün Daha da Büyüyor

Kompozit Sanayicileri Derneği'nin PLASFED'e katılmasından sonra Gaziantep'te "Güneydoğu Anadolu Plastik Sanayicileri Derneği" kuruluyor.

23.04.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

· Plastik sektörünün çatı kuruluşu PLASFED, Kompozit Sanayicileri Derneği'nin federasyona katılma kararından sonra Gaziantep'te Güneydoğu Anadolu Plastik Sanayicileri Derneği kurulması için kolları sıvadı.

· PLASFED Başkanı Selçuk Aksoy, " Türkiye'nin plastikte referans merkezi haline gelmesi için çalışmaya ve yeni proje üretmeye devam edeceğiz. Bu amaç çerçevesinde yıl sonuna kadar Kocaeli, Konya ve Adana'da bölgesel plastik sanayicileri derneği kurarak üye dernek sayımızı 10'a çıkarmayı amaçlıyoruz" dedi.

Türk plastik sektörünün önde gelen 5 derneği tarafından 28 Ekim 2011 tarihinde kurulan ve bin firmayı temsil eden PLASFED (Plastik Sanayicileri Federasyonu), temsil gücünü ve etkinliğini artırmak üzere çalışmalarına devam ediyor.

Hedef, yılsonunda üye sayısını 10'a çıkarmak!

Plastik ve plastikle ilgili sektörel sivil toplum örgütleri arasında iş ve güç birliği kurarak üye dernek sayılarını artıran PLASFED, plastik sanayicilerinin dernek çatısı altında bir araya gelerek daha güçlü olmaları için faaliyet gösteriyor. Kompozit Sanayicileri Derneği'nin federasyona katılma kararı almasının ardından üye sayısını 6'ya çıkaran PLASFED, Gaziantep Sanayicileri Derneği'nin kurulması için çalışmalara başladı.

17 Nisan Perşembe günü Gaziantep Grand Otel'de yapılan toplantıya PLASFED Yönetim Kurulu üyeleri ve Gaziantep'te faaliyet gösteren plastik sanayicileri temsilcileri katıldı. 8 plastik sanayicisinin Güneydoğu Anadolu Plastik Sanayicileri Derneği'nin kurucu üyesi olmasına karar verildi.

Güneydoğu Anadolu Plastik Sanayicileri Derneği'nin kurulma kararıyla üye dernek sayısını 7'ye çıkaran PLASFED, bu yıl sonuna kadar Kocaeli, Konya ve Adana'da bölgesel plastik sanayicileri derneklerinin kurulmasını ve bu sayede üye dernek sayısını 10'a çıkarmayı hedefliyor.

Gaziantep'te düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan PLASFED Başkanı Selçuk Aksoy; sektörün hızla büyüyerek plastik üretiminde global oyuncu haline geldiğini, ancak katma değer yaratma bakımından dünya dış ticaretinde henüz hak ettiği yeri alamadığını vurguladı. Selçuk Aksoy konuşmasında, sorunları hızla büyüyen Türkiye plastik sektörünün PLASFED çatısı altında çözüme yönelik projeler geliştirmesinde, yurt içi ve yurt dışı platformlar tarafından referans merkezi haline gelmesinin önemine de değindi.

Güneydoğu Anadolu Plastik Sanayicileri Derneği'nin kurucu üyelerinden olan, KÖKSAN Pet Plastik Ambalaj Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kökoğlu ise Gaziantep'in Türkiye ve dünyada önemli bir plastik üretim merkezi olduğunu ve kurulan derneğin tüm plastik firmalarını çatısı altına alarak bölgesel sorunlarını PLASFED'e ve değişik platformlara ileteceğini söyledi.

PLASFED, aşağıdaki amaçlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor:

· Plastik ve plastikle ilgili sektörel sivil toplum örgütleri arasında işbirliği ve güç birliği yaratmak,
· Sorunlarının çözümüne yönelik projeler geliştirmek,
· Projeleri ilgili platformlara taşımak,
· Devletin sorunların çözümüne yönelik tedbirler almasına yardımcı olmak,
· Üyeler için rekabet, büyüme ve verimlilikte en iyi koşulları yaratmaya yönelik çalışmalar yapmak,
· Üretim süreçleri ve ürünlerden sağlık, güvenlik ve çevre açısından istenen yüksek talepleri yerine getirmek,
· Sektörü mevzuat, teknoloji, vergi, istihdam, personel, iş sağlığı ve güvenliği ve ticari konularda bilgilendirmek,
· Sektörün ülke ekonomisindeki önemini duyurmak ve sıkıntılarının çözülmesinde görev almak,
· Plastiklerin sürdürülebilir kalkınma, yenilikçilik ve yaşam kalitesine yaptıkları katkıları duyurmak,
· Toplumu eğiterek sektör hakkında farkındalık yaratmak ve plastikler hakkındaki yanlış bilinen bilgileri düzeltmek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel PLASFED Her Geçen Gün Daha da Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement