Plastik İhtisas Osb'de Parseller Sahibini Buldu - Son Dakika
Güncel

Plastik İhtisas Osb'de Parseller Sahibini Buldu

Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olma özelliği taşıyan Menemen Plastik İhtisas OSB'de 3 firmanın daha yatırım yapacağı parseller kura çekimiyle belli oldu.

23.12.2015 16:18

Başta Petkim olmak üzere hava, deniz taşımacılığına ve raylı sistemlere, sağlık ve eğitim tesisleri ile işgücü yerleşim birimlerine çok yakın konumu ile sanayicilere rahat bir çalışma ortamı sağlayacak Menemen Plastik İhtisas OSB'deki canlılık gün geçtikçe artıyor. Elektrik, doğalgaz, haberleşme, su ve özellikle bağımsız yangın suyu şebekesi ve diğer tüm altyapılarla donatılmış olan bölgede yoğun yatırım faaliyetleri devam ederken 3 firma daha Menemen Plastik İhtisas OSB'de yerini aldı. Kura çekimini yapan Ege Damla Plastik (M.Salih DAKAK), Alp Kauçuk San. ve Tic. A.Ş. ve Safir İzmir Plastik ve Makine San. Tic. Ltd. Şti., yeni yıl ile birlikte bölgedeki yatırımlarına start verecek.

Yatırımlar 2016'da hızlanacak

Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Ocak ayından itibaren başlayan tesis inşaatlarında büyük yol kat edildiğini belirtti.

5 bin metrekarelik parselinde inşaata başlayan ilk firma olan Medusa Plastik İnş. Tic.Ltd.Şti.'nin 2016 Yılı başlarında üretime geçeceğini, bunun yanı sıra Ege Profil Tic. ve San. A.Ş. 110 bin metrekarelik parselinde, Kastaş Sızdırmazlık Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş.'nin 40 bin metrekarelik parselinde ve Symplast San. ve Tic. A.Ş.'nin ise 10 bin metrekarelik parselinde inşaat çalışmalarına hızla devam ettiğini, bu firmaların dışında kura çekimini yeni yapan 3 yatırımcı da dahil olmak üzere az 6 yatırımcının daha 2016 yılı içerisinde üretime geçmeyi planladıklarını belirten Salih Esen, "Yaratacağı istihdam ve sahip olduğu imkanlar ile tüm ülkeye hatta dünyaya örnek olacak bir Organize Sanayi Bölgesini hayata geçiriyoruz. Plastik sanayine duyulan ihtiyacın artmasıyla birlikte yeni yatırım alanları arayan kuruluşlara en modern koşulları sunmak için çalışıyoruz. Sektörümüze ivme kazandıracak olan Bölgemiz, her sanayi kuruluşunun yer almak istediği bir yer oldu. Bölgemizde %90 oranında parsel tahsisleri yapıldı, geriye kalan parseller için sanayicilerden yoğun talep alıyoruz, 2016 yılında bölgemizin en az %40'ında üretime başlanacağını düşünüyoruz" dedi.

İstihdam ve katma değer sağlanacak

Bölgedeki altyapı çalışmalarının neredeyse sonuna gelindiğini açıklayan Esen, bütün çalışmaları başta plastik sektörüne, geniş anlamda ise ülke ekonomisine yapılan bir yatırım olarak değerlendirdi. "Asfalt yolları da tamamlanan Organize Sanayi Bölgesinde teknik hizmet birimlerinin oluşturulma çalışmaları devam ediyor. Devamında ise OSB'de ihtiyaç duyulacak tüm gelişmiş teknik ve elektronik birimlerin hizmete alınması sağlanacak. Bunların yanı sıra bölgemizde kurulacak pis su arıtma tesisi ile ilgili çalışmalara başlandı" şeklinde konuşan Esen, hem yoğun bir istihdam ve hem de büyük boyutlu katma değer yaratılmış olacağının altını çizdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Plastik İhtisas Osb'de Parseller Sahibini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement