Polatlı'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Polatlı'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı

Polatlı\'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı

Polatlı'da gecekondu ağırlıklı yerleşimin olduğu Yenimahalle'de yapılması planlanan kentsel dönüşüm için istişare toplantısı gerçekleştirildi.

09.08.2014 17:16  Güncelleme: 16:01

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, 13 Eylül Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuş, şehri birlikte yönetme ve kararları birlikte alma sözlerini tuttuklarını belirterek, "Sizi mağdur edecek kararları asla uygulamayız. Biz sizin yanınızdayız. Şehrin geleceği, vizyonu Yenimahalle'deki dönüşüme bağlı. Bunu birlikte başaracağız" dedi.

Şehrin yeni gelişme alanının Eskişehir-Ankara karayolu kenarındaki Yenimahalle olduğunu belirten Yıldızkaya, "Yenimahalle'nin dönüşümü için burada makulü aramamız ve bulmamız gerekiyor. Yenimahalle'de size rağmen bir şey yapmayacağız. Fakat Polatlı'nın dönüşüme ihtiyacı olduğu da bir gerçektir. Polatlı'nın yeni bir şehir merkezine ihtiyacı var. Bu şehir merkezi de Yenimahalle'dir. Orada yeni bir şehir merkezi oluşturalım. Bu sayede Polatlı, ana yoldan azami ölçüde yararlansın. Burada sadece evlerin, konut alanlarının değil altında ticari alanlarında oluştuğu, bankaların büyük firmaların mağazalarının da altında olduğu yeni bir şehir orada oluşabilir" diye konuştu.

Daha sonra Yenimahalle'de hisse sahibi katılımcılar söz olarak isteklerini dile getirdi.

Polatlı'nın en eski mahallelerinden olmasına karşın gece kondu görünümünü muhafaza eden semtte, belediye kentsel dönüşüm çalışması başlatmış ancak mahalle sakinlerinin şartları kabul etmemesi üzerine proje yarım kalmıştı. Mahallede, 444 parselde 700'ün üzerinde hisse sahibi bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polatlı'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement