Polis Memurun Anne Fedakarlığı - Son Dakika
Kültür Sanat

Polis Memurun Anne Fedakarlığı

Hatay'ın Erzin ilçesinde görev yapan polis memuru İsa Sert, Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yalnız yaşayan, bakıma muhtaç annesi için 10 yıldır iki günde bir mesai sonrasında annesinin yanına geliyor Annesinin kıyafetlerini değiştirip, çamaşırlarını yıkayan, evi temizleyip, iki günlük yemeğini pişiren polis memuru görevine dönmek için yola çıkıyor.

29.11.2014 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A. ERKAN YİĞİTSÖZLÜ - Hatay'ın Erzin ilçesinde görev yapan polis memuru İsa Sert (40), Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yalnız yaşayan bakıma muhtaç annesi Kadriye Sert (85) için 10 yıldır iki günde bir mesai sonrasında annesinin yanına geliyor.

Biri hayatta olmayan 7 kardeşin en küçüğü olan polis memuru Sert, başta alzheimer ve parkinson hastalığı olmak üzere, solunum yetmezliği, tansiyon, kemik erimesi gibi hastalıklar nedeniyle bakıma muhtaç annesi için 10 yıldır iki şehir arasında gidiş geliş yapıyor.

Haftanın 3 günü Haruniye Mahallesi'nde ikamet eden annesinin evine gelen polis memuru Sert, annesinin iki günlük yemeğini pişiriyor, kıyafetlerini değiştirip, banyo yaptırıyor, biriken çamaşırlarını yıkıyor, evi temizledikten sonra 70 kilometre mesafedeki Erzin ilçesine dönüyor, haftalık izin günlerini ise annesinin yanında geçiriyor.

Ailevi nedenlerle annesini yanına alamayan polis memuru, mesaiden artakalan zamanını yolda ve annesiyle ilgilenmekle geçiriyor, çoğu zaman yetersiz uykuyla, bazı günler hiç uyumadan işinin başında oluyor.

Düziçi Devlet Hastanesi'nden yüzde 95 oranında "Başkalarının yardımı olmadan hayatını idame ettiremez" sağlık kurulu raporu bulunan yaşlı kadının yanında bazı akşamlar komşularının çocukları kalıyor.

Annesinin durumu nedeniyle Osmaniye'ye tayin için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne (EGM) başvuran ve durumunu Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) bildiren polis memuru Sert'in, EGM'nin atama yönetmeliğinde "Annenin durumu mazeret unsuru olarak kabul edilmediği" gerekçesiyle tayini yapılmamış.

Konuşurken zorlanan ve tekerlekli sandalyeye muhtaç olan Kadriye Sert, AA muhabirine, "Oğlum İsa dışında, kapımı çalan, bana bakıp gözeten, yemeğimi pişiren, çamaşırlarımı yıkayan, doktora götüren kimsem yok. Ben çocuklarımı sırtımda okula, şehirdeki hastaneye taşırdım, şimdi yalnız kaldım. Yaşlılık her kesin başına gelecek, Allah İsa'dan razı olsun, onun işlerini rast getirsin, hakkım ona helal olsun" dedi.

Komşularından Hatice Kurt (52) da, bakıma muhtaç yaşlı bir kadının tek başına kalmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Anne Sert'in huzur evinde kalmayı istemediğini belirten Kurt, "Oğlu İsa, bir kaç defa bakıcı buldu, hepsi bir süre sonra bırakıp gitti. Bağ evinde tek başına kalıyor, vicdanımız kaldırmıyor, oğlunun gelmediği günlerde ben gelip yemeğini yediriyorum, 15 yaşında bir oğlum akşamları yanında kalıyor. Gün aşırı oğlu gelip bakımıyla ilgileniyor" diye konuştu. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Polis Memurun Anne Fedakarlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement