Polis Yeni ve Modern Binalarda Hizmet Veriyor - Son Dakika
Yerel

Polis Yeni ve Modern Binalarda Hizmet Veriyor

Polis Yeni ve Modern Binalarda Hizmet Veriyor

Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, son birkaç yıl içerisinde fiziki yapı bakımından önemli kazanımlar elde ettiklerini kaydetti.

24.08.2015 17:45

Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, son birkaç yıl içerisinde fiziki yapı bakımından önemli kazanımlar elde ettiklerini kaydetti.

Adıyaman merkez ve ilçelerde lojman ve hizmet binalarının yenilenmesi noktasında önemli gelişmeler kaydedildiğini belirten Salmaner, modern binalarda hizmet vermeye başladıklarını dile getirdi.

Lojman ve hizmet binalarının yenilenmesi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Fikret Salmaner, son üç yıl içerisinde yapılan çalışmalar ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Adıyaman Yeşilyurt Mahallesi'nde birisi 7 katlı, diğeri 8 katlı olmak üzere toplam 60 daireli lojman yapılacaktır. Proje aşamasındadır ve proje işlemleri bitirilmek üzeredir.

Yine aynı yerde bodrum artı zemin kat artı 2 katlı olacak şekilde 4669 metrekare kapalı alanlı hizmet binası yapılacaktır. Proje işlemleri halen Adıyaman İl Özel İdaresi'nce yürütülmektedir.

Çelikhan İlçe Emniyet Amirliği'nin lojman hizmet binası, yıkım kararından sonra yıkılmıştır. Yeni lojmanlı hizmet binası projesi çalışmaları bitim aşamasına gelmiştir. Yeni bina bodrum ve zemin katlar hizmet binası olacak, üstünde toplam 12 daireli 3 katlı lojman binası yapılacaktır.

Gerger İlçe Emniyet Amirliği lojmanlı hizmet binasının güçlendirme kararı vardır. İlçeye, Çelikhan'a yapılacak olan lojmanlı hizmet binasının aynısı yapılacaktır. Proje işlemleri bitirilmek üzeredir.

Tut İlçe Emniyet Amirliği yıkılarak yerine yenisi yapılmak üzere projesi hazırlatılmıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü bütçe imkanları doğrultusunda 2016 yılı içerisinde ihalesi yapılacaktır. Bina bodrum artı zemin artı 2 kat olup modern ve ihtiyaca cevap veren bina olacaktır.

Tut İlçesinde 12 daireli polis lojmanına 2012 yılında başlanılarak 2014 yılında tamamlandı.

Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü binası yakıldı. Yeni hizmet binası yapılana kadar Besni Eski Devlet Hastanesi'nde hizmet verilecek. Yeni binanın proje işlemleri tamamlandı. Bir ay içerisinde ihalesi yapılacaktır.

Sincik Emniyet Amirliği'nin hizmet binası bulunmadığından dolayı yıllardan beri kaymakamlık binasının zemin katında hizmet vermekte iken, ilçeye lojmanlı hizmet binası yapılmıştır. Bodrum ve zemin katı hizmet binası olarak kullanılmakta, diğer 3 katta 12 daireli lojman bulunmaktadır.

Gölbaşı ilçesinde 30 daireli polis lojmanı yıkılarak yerine 40 daireli polis lojmanı yapılmıştır. Bina önümüzdeki günlerde personele dağıtılacaktır.

Samsat İlçesi'nde 20 daireli polis lojmanları inşaatına başlanıldı ve 2015 yılı sonu veya 2016 yılı başlarında teslim alınması planlanmaktadır.

Kahta Emniyet Müdürlüğü hizmet binası yapımı ile ilgili proje işlemleri tamamlandıktan sonra 2016 yılında ihalesinin yapılması planlanmaktadır.

Altınşehir Mahallesi'nde hayırsever Abuzer Yıldırım tarafından polis merkezi yapılacaktır.

Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü binasının güçlendirme kararı nedeniyle çalışmalar başlatılmıştır.

Nissibi Köprüsü'nün açılmasıyla Kahta'nın Siverek- Diyarbakır yolundaki denetimlerin arttırılması için bölge trafik istasyonu kurma ihtiyacı hasıl olmuştur. TPAO'ya ait Karakuş Yerleşkesindeki bina 5 yıllığına müdürlüğümüze tahsis edilmiştir.

Tüm bunların yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğü'nün alanı ve fiziki şartları kurumuza yetersiz geldiğinden yeni bir müdürlük hizmet binasına ihtiyacımız vardır. Polisevi yanında bulunan ve yıkımı yapılan 160 daireli polis lojmanlarının yerine genel müdürlüğünün bütçe imkanları doğrultusunda yeni bir müdürlük binasının yapılması planlanmaktadır. Bu binanın içerisinde bulunması gereken tüm birimleri kapsayacak, kurum ve vatandaşların ihtiyacına cevap verebilecek akıllı bina olarak yapılması planlanmaktadır." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polis Yeni ve Modern Binalarda Hizmet Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement