Portakal Atölyesi Antalya Müzesi'nde - Son Dakika
Yerel

Portakal Atölyesi Antalya Müzesi'nde

Portakal Atölyesi Antalya Müzesi\'nde

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde fikir kulübü mantığı ile oluşturulan Portakal Atölyesi “Antalya Dersleri” kültürel miras farkındalık gezilerinin üçüncüsü Antalya Müzesi’ne gerçekleştirildi.

20.05.2016 16:07

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde fikir kulübü mantığı ile oluşturulan Portakal Atölyesi "Antalya Dersleri" kültürel miras farkındalık gezilerinin üçüncüsü Antalya Müzesi'ne gerçekleştirildi.

Antalya Kültürel Miras Araştırmacıları Derneği (ANKA) işbirliğinde yapılan gezide, katılımcılar yılda bir defaya mahsus düzenlenen "Avrupa Müzeler Gecesi" etkinliği kapsamında, bölgenin tarihine tanıklık eden eserlerin sergilendiği Antalya Müzesi'ni gezme ve tanıma fırsatı buldu. ANKA Derneği Başkanı Arkeolog Dr. Selda Baybo'nun rehberliğinde müzeyi gezen katılımcılar sergilenen eserler ve bölge tarihi hakkında detaylı bilgiler aldı.

"DERSLER GÜN GEÇTİKÇE DAHA FAZLA İLGİ ÇEKİYOR"

Antalya Dersleri'nin gün geçtikçe daha fazla ilgi çektiğini ifade eden ATSO Başkanı Davut Çetin, yoğun ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. ATSO bünyesinde fikir kulübü mantığı ile oluşturulan "Portakal Atölyesi"nin kent kimliğine katkı adına çalışmalar yaptığını belirten Başkan Davut Çetin, "Antalya Dersleri bu çalışmalardan biri. Bu kapsamda Kaleiçi ve Limyra'dan sonra üçüncü etkinlik Antalya Müzesi'ne düzenlendi. Kültür Bakanlığı'na bağlı müzelerde 'Avrupa Müzeler Gecesi' etkinliği kapsamında yapılan etkinlikte Portakal Atölyesi katılımcıları Antalya ve bölgesinin binlerce yıl öncesini temsil eden medeniyetlerin kültürel zenginliklerini yakında görme ve hikayesini dinleme fırsatı buldular. Etkinlikte bir başka memnuniyet verici husus da, katılımcıların aileleriyle, çocuklarıyla birlikte yüksek katılım sağlaması oldu. Kentlilik bilincini oluşturmak istiyorsak ortak değerlerimize, tarihimize, bu kentin zenginliklerine sahip çıkmalı ve bu bilinci gelecek nesillere aktarmalıyız. Bu tür etkinliklerin bu vizyona katkı koyacağını düşünüyoruz" dedi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, İlk etapta oda çalışanları, Meslek Komite ve Meclis Üyeleri ile ailelerine yönelik düzenledikleri kültürel miras farkındalık gezilerini, ileriki süreçte de geniş kapsamlı olarak üyelere ve hemşerilerin katılımıyla gerçekleştirmeyi planladıklarını dile getirdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Portakal Atölyesi Antalya Müzesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement